PARKOMAT UYGULAMASINA GERİ DÖNÜŞ

Adana'nın Kozan İlçesi'nde bir süre önce parkomatı işleten şirketin 'zarar ediyorum' diyerek bıraktığı uygulamada yaşanan olumsuzluklar sonrasında Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ilgili firma yetkilileri ile görüşüp bazı iyileştirmeler sonrasında ilçede yeniden parkomat uygulamasına geçilmesi yönünde kararın alındığını belirtti.

Adana’nın Kozan İlçesi’nde bir süre önce parkomatı işleten şirketin ‘zarar ediyorum’ diyerek bıraktığı uygulamada yaşanan olumsuzluklar sonrasında Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ilgili firma yetkilileri ile görüşüp bazı iyileştirmeler sonrasında ilçede yeniden parkomat uygulamasına geçilmesi yönünde kararın alındığını belirtti.

ÖZTÜRK MÜJDEYİ VERDİ

Kozan Belediyesi’nin Şubat 2017 meclis toplantısında parkomat uygulamasının gündeme gelmesi üzerine konuşan Başkan Musa Öztürk, ‘Parkomat uygulaması yeniden gelecektir. Halkımız bu konuda istekte bulundu. Biz de firma yetkilileri ile görüştük. Şunun bilinmesini isterim ki, 21-22 kişiye iş sağlayan parkomat uygulamasını yürüten şirketin bu işten bir kazancı yok; ama ricamızı kırmadılar bu işe devam edecekler. Anlaşma aşamasındayız, bazı pürüzler var onları gidermeye çalışıyoruz’ dedi.

TRAFİK CEZALARI BIKTIRDI

Hatırlanacağı üzere parkomat uygulamasından bir süre önce vazgeçilmişti. Yasal olup olmadığı tartışmaları yaşandığı bir ortamda ilgili firma kazançlı bir iş olmadığı için uygulamadan tek taraflı olarak ayrılmıştı. Kozan halkı ise parkomat uygulamasının sona ermesiyle trafik cezalarıyla karşı karşıya kalarak belediye yetkililerine sosyal medya aracılığıyla çağrıda bulunup ‘yeniden parkomat uygulamasını getirin’ diyerek taleplerini dile getirmişlerdi.

HALKTAN TALEPLER GELMİŞTİ

Park kavgalarının da çıkması sonrasında ilçedeki trafik yetkilileri araç parkları nedeniyle 95 lira trafik cezaları kesmeye başlamıştı. Bunun üzerine harekete geçen Kozan Belediyesi, parkomat yetkilileri ile görüşerek bazı konuları da çözmek koşulu ile uygulamanın bu ay içinde yeniden başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Musa Öztürk, ‘bizim halkımızdan gelen talepleri değerlendirmeye almamız gerekiyor. Parkmetre uygulaması da bu anlamda gerekli olduğu ortaya çıktı. Yeniden uygulamayı başlatacağız’ dedi.