Petrol istasyonu sahipleri TSE'ye isyan etti

Petrol istasyonu sahiplerinin işletmelerinde zorunluluk haline getirdikleri su tankı ve çift ciderli akaryakıt depoları yüzünden Türk Standartları Enstitüsüne isyan ediyorlar.

Kozan Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda AKPET Bayii olan Ömer Faruk Kaymaz, TSE'nin önce her petrol istasyonuna 20 ton su alabilecek su tankı yaptırma zorunluluğunu getirip yaklaşık 15 bin lira masraf ederek su tankını yaptırdıklarını ve arkasından vazgeçerek bu uygulamayı geri kaldırdığını belirtti. Kaymaz, ‘Bizim günahımız nedir ki bizimle dalga geçer gibi yasal zorunluluk diyerek masraf ettirip sonra da vazgeçiyorlar. Masraflarımızı kim ödeyecek?' diye de sordu.


PARAMIZ ÇÖPLÜĞE GİDECEK


Kaymaz, Şevkiye Mahallesi Remzi Oğuz Arık Bulvarı üzerindeki petrol istasyonunun 12663 akaryakıt ve 11939 LPG standardına haiz olduğunu, TSE'nin ise şimdi de çift ciderli akaryakıt tankları kullanma zorunluluğunu getirdiğini belirtip ‘Bu uygulama her petrol istasyonu için 200 bin lira artı maliyet demektir. Biz tankımızı zaten çok kalın yaptırdık. Ben kendi akaryakıtımın toprağa karışmasını ve heder olmasını ister miyim? Ankara'dan oturup karar alıyorlar ve yanlış yapıyorlar' dedi.


MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIM


Kozan gibi ilçelerde günlük satışları ile kıt kanaat geçindiklerini belirten Ömer Faruk Kaymaz, ‘TSE yetkililerine dilekçe vererek akaryakıt TSE'sinden zorlandığımı, LPG standardını ancak alabileceğimi belirterek mahkemeye başvurup kanuni hakkımı kullanacağımı söyledim. Böyle Ankara'dan oturup yönetmelik çıkarıp esnaf olarak bizleri düşünmeden gereksiz istemlerle işi yokuşa sürmek olmaz' sözleriyle tepkisini gösterdi.