Piri Mehmet Paşa'nın Doğumunun 540.Yılı Anma Etkinliği

Vali Mahmut Demirtaş, Ramazanoğlu Beyliği'nin kurucusu Halil Bey'in oğlu olan ve o dönemde Halil Bey'in kentte başlattığı imar çalışmalarını en üst seviyeye taşıyan Adana Sancak Beyi Piri Mehmet Paşa'nın doğumunun 540. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

PROF.DR. RAMAZANOĞLU; "ADANA, PİRİ MEHMET PAŞA DÖNEMİNDE ALTIN ÇAĞINI YAŞADI"

Gözde Ramazanoğlu konuşmasında, Piri Mehmet Paşa'nın, babası Halil Bey'in başlattığı Adana'daki imar ve iskan  faaliyetlerini, Ulu Cami, Yağ Cami gibi bir çok eser ve vakıf çalışmalarıyla ileri bir seviyeye taşıdığını ve kentin o dönemde "Altın Çağını" yaşadığını kaydetti.

Anma töreni etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı açıklamada, tarih boyunca Adana'ya ve ülkeye hayırlı hizmetler yapan tüm değerli devlet adamlarını  rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Osmanlı Devleti ve Adana tarihinin önemli oluşumlarından olan Ramazanoğlu Beyliği'nin Adana Sancak Beyi Piri Mehmet Paşa'yı anma töreni, Olgunlaşma Enstitüsü oğrencilerince hazırlanan ve Piri Mehmet Paşa'nın eserlerinden esinlenerek hazırlanan kıyafetlerin sergilenmesiyle son buldu.