PIRLANTANIN MÜHÜRLERİ SÖKÜLDÜ MÜ?

Adana kamuoyu Pırlanta Erciyes’in binaları hakkında nasıl bir işlem yapıldığını merak ediyor.

Adana kamuoyunu meşgul eden Pırlanta Erciyes isimli firmanın yaptığı inşaatların gerek iskân belgelerini almaları gerekse de ilçe belediyeler tarafından inşaatlarının mühürlenmesi konusunda gelinen son aşamanın ne olduğu bugünlerde ciddi anlamda sorgulanmaya başlanıldı. Yaygın gazetelerde ilanlar verilerek satılan bu inşaatlar konusunda Adanalılar, ‘Firma olarak sorunu çözdünüz mü?' diyerek merak etmeye başladılar.


ÇUKUROVA BELEDİYESİ MÜHÜRLEMİŞTİ


Hatırlanacağı üzere aralarında Pırlanta İnşaat Firmasına ait projeye aykırı olduğu tespit edilen 18 inşaat Çukurova Belediyesi tarafından mühürlenmişti. Başkan Çetin bu konuyu gündeme taşır iken "Babamın çocuğu da olsa projeye aykırı bina yapanı kesinlikle affetmem" diye konuşmuştu. Başkan Çetin, ''Çukurova ilçemizin değişik yerlerinde 18 bina mühürlenmiştir. Bu binalar projeye uygun hale getirilmediği takdirde o mühürler kesinlikle sökülmez. Bir kez daha buradan net biçimde ifade ediyorum; Babamın çocuğu da olsa hormonlu bina yapanı kesinlikle affetmem. Boşuna masraf etmeyin, her şeyi hukuka ve projeye uygun hale getirin'' sözleriyle konuyu Adana kamuoyu ile paylaşmıştı.


SEYHAN'DA SAHTE EVRAKLAR!


Yine Adana eski Milletvekili Ali Demirçalı, seçimlere 12 gün kala Hıdır Kaya isimli mimarın imza attığı 27 projenin 175 bin m2 alanı kapsayan alanda 2 bin dairelik ruhsat düzenlemesi yapıldığını ve o tarihte belediye başkanı olan Azim Öztürk'ün giderayak projeleri imzalayarak hayata geçirdiğini ve yazı işleri kayıtlarının sahte olduğunu, resmi evraklarla tespit edilerek verilerek ruhsatların iptal edildiğini belirtip bu konuyu Adana kamuoyu ile paylaşmıştı. Seyhan Belediyesi'nin o tarihte başkan yardımcısı olan Aydın Uslupehlivan imzası ile hazırlanan Temmuz 2014 tarihli resmi belgeye göre aralarında Yusuf Efeoğlu (Pırlanta Erciyes) ve Alaeddin İncesulu (İncesulu İnşaat) ile birlikte birçok firmanın ruhsat belgelerinin hazırlanması sırasında yazı işleri müdürlüğünün kayıt numaralarının sahte olduğu, ilgili firmalara eksik evraklarını tamamlaması için süre tanınmasına karşın tamamlayamadıkları, bu nedenle de yapı ruhsatlarının iptal edildiği gündeme getirilmişti.


CEVAP ARAYAN SORULAR


İşte bu gelişmelerin yaşanmasının üzerinden aylar geçti. Şimdi gözler hormonlu binalar ve sahte evraklar konusunda belediyelerin nasıl bir uygulama içine girdiklerini ve ilgili firmaların bu konularda nasıl bir düzeltme içine girdiklerini merak ediyor. Bu soruların yanıtını arayan Adanalılar ‘Ev alır iken temkinli olmak durumundayız. Bunun için bu konuyu bilmemiz gerekir. Mühürler söküldü mü? Yoksa hala mühürlü mü?' dediler. Biz de kamuoyunu bilgilendirme adına bu haberi yaparak ilgili firmalardan ve yerel yönetimlerden konunun akıbeti hakkında bilgi talebinde bulunup bunun da gazetemizde haber olarak değerlendirileceğini ifade ediyoruz.