Polis helikopteri düştü: 2 şehit

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki bir polis helikopteri Nurdağı ilçesi kırsalında düştü. Kazada iki pilot şehit oldu, bir teknisyen yaralandı. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki bir polis helikopteri Nurdağı ilçesi kırsalında düştü. Kazada iki pilot şehit oldu, bir teknisyen yaralandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün gece sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Milletimizin başı sağ olsun. Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanı'ndan havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır.

En son saat 22.49'da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır.

Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum."

Hatay'dan Gaziantep'e dönüyordu

Alınan bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis helikopteri, Hatay'daki görevini tamamladıktan sonra Gaziantep'e dönüyordu. 

Helikopter Nurdağı ilçesi Kartal köyü semalarına ulaştıktan sonra bağlantı kesildi. Kartal köyü kırsalında bir helikopterin düştüğü bilgisinin ardından bölgeye ulaşan vatandaşlar helikopterin enkazına ulaştılar. Bölge kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Yapılan kurtarma çalışmalarında Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ile sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralı teknik personel ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü. 

Kaza yeri güvenlik güçlerince korumaya alındı. Yetkililer kazanın nedeninin yapılan teknik incelemenin ardından orta çıkacağını belirttiler. (ajansbizim)

şehit polis