Portakal Çiçeği Festivali için gün sayılıyor…

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak verilen iki yıl aranın ardından Nisan'da Adana'da-10. Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali 23 Mart tarihinde yeniden sokaklarda kutlanmaya başlıyor.

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak verilen iki yıl aranın ardından Nisan’da Adana’da-10. Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali 23 Mart tarihinde yeniden sokaklarda kutlanmaya başlıyor. Yurt içinde ve yurt dışından binlerce kişinin katılması beklenen festival 23 Mart Çarşamba günü başlayacak ve 27 Mart Pazar gününe kadar sürecek. 26 Mart Cumartesi günü resmi açılış, kostümlü kortej ile Haluk Levent’in sahne alacağı konser de gerçekleştirilecek. Bunun yanında birbirinden renkli kostümleriyle çeşitli koroların ve sanatçıların konserleri de festival coşkusunu doruğa taşıyacak.

27 Mart Pazar günü sona erecek festivalde çok sayıda eğlenceli etkinliğin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinilikler ile birlikte ilgi çekici projeler de yer alacak. Festivalin sürprizlerinden biri de Türkçeyi çok iyi konuşup bağlama çalmayı öğrenen Japon Yukari Fumuro olacak. Türküleriyle festivali renklendirecek olan Yukari Fumuro’ya yine Japonya’dan Hikaru Wakita eşlik edecek. Portakallı Lezzetler Yarışması, Halk Koşusu, Rengarenk Fest, Su Korteji, TJK Pony Club ve KindyRoo Çocuk etkinlikleri, Uluslararası tanıtım stantları, Gastronomi Fikir Kulübü’nün Hızlı Dürüm Yeme Yarışması ve Mutfak Workshop’u ile TJK Portakal Çiçeği Koşusu düzenlenecek etkinlikler arasında yer alacak.

Bozkurt: “Muhteşem dönüş için hazırız”

Etkinliğin fikir önderi, Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, her yıl nisan ayında düzenlenen festivalin ramazan ayına denk gelmesiyle bu yıl 23-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi:

“En büyük yenilik 2 yıl aradan sonra tekrar sokaklara, caddelere dönmek olacak. Sanatçılarımız, yurt içinden ve yurt dışından gelen etkinlik gruplarımız, yerel ve ulusal topluluklarımız, spordan sanata, sanattan eğlenceye kadar birçok etkinlikte buluşacağız. Bu yıl da aynı sürprizler yaşanacak. Adana’ya geleceklere hafızalarından çıkmayacak karnaval günleri sözünü ve memnun ayrılacaklarının garantisini veriyoruz."