Portakal Çiçeği Karnavalı İçin Hazırlıklar Sürüyor

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek “Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Resmi açılışı 9 Nisan’da, aktivitelerin ise 6-10 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Adana sokaklarını bir şölen havasına dönüştüren karnavalda, çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinlik düzenlenecek. 9 Nisan’daki Karnaval Korteji ise özel etkinlik gruplarının yine rengarenk kostümleriyle geçişine sahne olacak. Bunun yanında karnaval için Adana’ya gelecek çok sayıdaki ünlü sanatçı da şehir merkezinden başlayıp Merkez Park’ta sona erecek kortej yürüyüşü sırasında halkı selamlayacak. Geçtiğimiz yıl karnaval programında yer alan 188 etkinliği toplam 350 bin kişi yerinde izlemiş ve korteje 90 bine yakın kişi katılmıştı.

 

Karnavala Tam Destek

 

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan "Nisan'da Adana'da – 4.Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı"nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su ve Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Adana Valisi Mustafa Büyük'e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a karnaval ile ilgili olarak ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydederek “Görüşmelerimiz gayet olumlu geçti. Valimiz ve belediye başkanlarımız her zaman olduğu gibi karnavala desteklerini sürdürüyorlar” dedi.

Karnavalı Dünyanın Bildiği Bir Etkinlik Olacak

 

Sivil inisiyatifle ilk kez 2013 yılında düzenlenen karnaval ile birlikte belirlenen hedeflere tahmin edildiğinden çok daha kısa bir sürede ulaşıldığını da belirten Bozkurt, karnavalın uluslararası alanda da ses getiren bir etkinliğe dönüşme yolunda büyük bir aşama kaydettiğini söyledi. Bozkurt, Adana halkına da çağrı yaparak “Karnaval’a katılacak herkesi açılış kortejine, hazırladıkları rengarenk kostümleriyle beklediklerini” söyledi. Bozkurt, Adana halkının ev sahipliği yaptığı karnavalda toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiklerini de belirterek şöyle konuştu;

 

“Dünya çapındaki benzer etkinliklerde olduğu gibi, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın on binlerce turisti ağırladığı bir turizm aktivitesi haline gelmesi en büyük hayalimiz. Bu düşüncelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz.

Bu büyük şölene, Adana ve civarında yaşayanlar dışında başka illerden ve hatta ülkelerden binlerce katılımcı beklemekteyiz. Yurtdışından karnavalımıza katılacak olan çok sayıda grup ve kişiler var.”

 

Karnavalın Adana’ya ve özellikle turizm hareketi ile Türkiye’ye ekonomik katkısının artarak devam etmesi için “kalite” kavramı üzerinde odaklandıklarını da söyleyen Bozkurt “Sürpriz etkinlikler planlıyoruz. Bunun yanı sıra her yıl olduğu gibi çok sayıda ünlü sanatçı ile birlikte iş ve cemiyet hayatından ünlü sima da yine Adana’da olacak. Nisan’da portakal ağaçları çiçek açtığı zaman yaklaşık 3 hafta süren bu güzel ortamı yaşamak için herkesi Adana’ya davet ediyoruz. Karnaval süresince bu havayı yaşamak için siz de Adana’yı ziyaret edin” diye konuştu.

 

Etkinlikler Kentin Her Köşesinde

 

Çok sayıda aktivite ve korteje katılım başvurusunun yapıldığı karnavalda Adana’nın cadde ve sokakları; dans gösterileri, konserler, konserler, halk oyunları gösterileri, bando gösterileri, spor müsabakaları ile bireysel sokak gösterilerine sahne olacak. Karnaval süresince; Merkezpark, Şinasi Efendi Caddesi, Atatürk Parkı, Gençlik Meydanı, Gazipaşa Parkı gibi noktalarda bir çok aktivite yapılacak. Buralarda yapılacak gösteriler ile gençliğin buluşma noktası bu cadde ve parklar olacak.

Karnavalda her yıl olduğu gibi bu yıl da kostüm tasarım, kısa film ve fotoğraf alanında yarışmalar da organize edildi. Karnaval programı dahilinde ayrıca, Adana’nın simgelerinden biri olan Merkezpark, uçurtma şenliği, kağıt uçak yarışması, Pony atları gösterisi, interaktif oyunlar, Pony atları gösterisi, kağıt uçak yarışması gibi bir çok cazip etkinlikle panayır alanına dönüşecek. Yiyecek-içecek standları ve okulların birbirinden eğlenceli müzik, resim, folklor aktiviteleri ve uçurtma şenliği de Merkezpark’ta düzenlenecek. Uçurtmaların havada yarattığı görsel şölen Adana’nın birçok yerinden görülebilecek.

 

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın en önemli yeniliklerinden biri olan “Adana’yı Benden Dinle” temalı kısa film yarışmasının sonuçları da karnaval sırasında açıklanacak. Amatör ve profesyonellerin katıldığı yarışmaya 26 film başvurdu. Bu eserlerde; Adana’nın tarihi, farklı kültürleri, insanları, sanatı, sporu, mutfağı, sokak lezzetleri, müzisyenleri, iklimi, doğası, sinema sevgisi ve sinemaya katkısı işlendi.