Pozantı'da Kent Meydanı ile Belemedik Köprüsü açılışı…     

Adana Anakent Belediyesi’nin Pozantı’da gerçekleştirdiği hizmetlerin tanıtımı ile açılışı Başkan Zeydan Karalar tarafından yapıldı. CHP İlçe Başkanlığında yurttaşlarla söyleşen Başkan Karalar, Kurtuluş Savaşı’nda büyük kahramanlıklar gösteren Pozantı halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutladı.

CHP İlçe Örgütü’nün ardından Kent Meydanı, Atatürk Anıtı ve kavşak düzenlemesinin açılışı için yapılan törene katılan Başkan Zeydan Karalar pandemi döneminde ülkedeki ekonomik sorunların hizmet hızı ile miktarını etkilediğini ancak var olan koşullarda yapılabileceklerden fazlasını yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Kaçak su kullanımı ile kuraklık soruna da da değinen Başkan Karalar, yeni su kaynakları bulmak için çalışıldığını, kaçak kullanımla mücadele için de, belediye denetimlerinin yanı sıra halkın desteğine de gerek duylduğunu belirtti.

Bölge ulaşımı açısından çok önemli olan ve yapımı 11 yıldır bekleyen, Adana Anakent Belediyesi’nin kısa sürede bitirdiği Belemedik Köprüsü’nün açılışını da yapan Başkan Zeydan Karalar, “Varda Köprüsü’ne gidişte çok önemli bir geçiş olan Belemedik Köprüsü her yağmurda zarar görüyordu. Yapımı 11 yıldır bekleyen köprüyü kısa sürede bitirdik. Halkın parasını yerinde ve doğru kullanarak hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Açılışların ardından çilek fidesi üreten köylüleri de ziyaret eden Başkan Karalar, köylüye yapılan çilek fidesi desteğinin amacına ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Pozantı’da üreticilere bir milyonun üzerinde çilek fidesi dağıttıklarını, ancak bu yıl köylülerin yetiştirdiği 700 bin dolayındaki fideyi de onlardan alarak yine halka dağıtacaklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar önümüzdeki yıl hedeflerinin 3 milyon çilek fidesi dağıtmak olduğunu ifade etti.