Pozantısu ihalesi sil baştan

Hazırlanan ihale şartnamesini firmalar yüksek bulunca ihaleye giren firma olmadı

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BİT’lerden olan BELDETAŞ A.Ş. tarafından Aytaç Durak döneminde satın alınan su dolum tesislerinin atıl durumdan çıkarılıp kullanılmasına yönelik çalışmalar sonrasında ayağa kaldırılan Pozantısu’nun kiraya verilmesine yönelik ihaleye rakamların yüksek olması nedeniyle hiçbir firma katılmadı. Bu durumda şartnamenin iyileştirilerek ihalenin yeniden yapılacağı belirtiliyor.

CİVAR İLLERDEKİ RAKAMLAR MUKAKEYE EDİLECEK

ASKİ’ye ödenen tahsis bedeli rakamını yüksek bulan firmaların ihaleye katılmaması nedeniyle ihale gerçekleşemedi. 6 firmanın dosya alarak ihaleye katılmak için hazırlık yaptıkları ortamda civar vilayetlerdeki saniyede kullanılan su miktarı üzerinden ödenen rakamları firmalar çok yüksek buldular. Teknoloji açısından 2009 yılındaki malzemelerle su üretimi yapabilecek olan Pozantısu’nun tesislerinin de ihaleyi kazanan firmalar tarafından yenilenmesi gerekiyor.

İHALEYİ KAZANACAK FİRMA MAKİNELERİ YENİLEYECEK

400 bin lira yıllık her şey dahil kullanım ücreti ve üretimden de yüzde isteyen BELDETAŞ A.Ş., ASKİ’ye ödenecek ortalama 300 bin liralık rakamın da civar illerdeki rakamlara göre yüksek olduğu yönünde gelen eleştirilerden sonra ASKİ ile görüşerek yeni bir ihale şartnamesi hazırlama ihtiyacı duydu. Önümüzdeki günlerde yeni hazırlanacak şartname ile  Pozantısu’nun yeniden ihalesinin yapılarak atıl durumdaki bu malzemelerden Büyükşehir Belediyesi ve BELDETAŞ’ın gayretleriyle Adana para kazanmış olacak.