Prof. Dr. Hamzaoğlu Sağlıkta Eşitsizliği Anlattı

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Tıp Fakültesi tarafından her Cuma günü geleneksel olarak düzenlenen ‘Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri Cuma Toplantıları’nın’ bu yıl ki son konuğu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu oldu.

Hipokrat Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Prof. Dr. Hamzaoğlu, “Sağlıkta Eşitsizlik ” adlı konferans verdi. Konferansa Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, akademisyenler ve öğrencilerin katıldı.

Prof. Dr. Hamzaoğlu Sağlıkta Eşitsizliği Anlattı.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu “Sağlıkta Eşitsizlik” sunumunda dünya ülkeleri ile Türkiye’den sağlık sektörüne yönelik istatistiki bilgiler vererek karşılaştırmalar yaptı. Prof. Dr. Hamzaoğlu, zenginlik durumuna göre sağlıkta en iyi durumda olan ülkenin ilk sırada Küba olduğunu belirterek ardından Çin, Polanya, Hollanda ve Romanya’nın geldiğini Türkiye’nin ise 32. sırada yer aldığını söyledi.

 

Prof. Dr. Hamzaoğlu’nun sunumunun ardından soru cevap kısmına geçilirken, konferans Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.