Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu Emekli Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle “Gıda Bilim ve Teknolojisindeki Son Gelişmeler ” çalıştayı düzenlendi.

Mithat ÖzsanAmfisi’nde düzenlenen çalıştay, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ÇÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu yaptı. Prof. Dr. Cabaroğlugıda sektörünün 130 milyarTL’lik üretim değeriyle, 11 milyar dolar ihracat hacminin bulunduğunu belirterek, 4 bin 719 adet işletme sayısıyla 455 bin kişinin gıda sektöründe istihdam edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Fenercioğlu’na, Prof. Dr. Herbert Ockerman Sürprizi…

Oturum Başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu’nun yaptığı çalıştayda Prof. Dr. Fenercioğlu’na bir de sürpriz yapıldı. Prof. Dr. Fenercioğlu’nun Akademik danışmanı olan Ohio State Üniversitesi Öğretim Üyesi 84 yaşındaki Prof. Dr. Herbert Ockerman’da çalıştaya konuşmacı olarak katıldı.Prof. Dr. Ockerman“Et Bilimi ve Teknolojisindeki Son Gelişmeleri” anlatırken, Prof. Dr. Nevzat Artık “Gıda ve İçecek Sektöründe Yeni Yönelimler”, Prof. Dr. Şenol İbanoğlu“Nanoteknoloji Alanındaki Son Gelişmeler”, Prof. Dr. Atila Yetişemiyen“Türkiye’deki Süt Sanayinin Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Durumu” ve Prof. Dr. Sabahattin Nas ise “Çay Sanayinin Geleceğine İlişkin Yönelimleri” konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

Kurumsal Emeklilik Töreni Yapıldı.

Öğleden önceki programda emekliye ayrılan Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu onuruna çalıştay düzenlenirken, öğleden sonraki programda ise kurumsal emeklilik töreni gerçekleştirildi. Törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ınyanı sıra Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve Prof. Dr. Fenercioğlu’nun yakınları katıldı.

Prof. Dr. Fenercioğlu’nun özgeçmişinin sunumu ve hazırlanan videonun izlenmesi ile başlayan kurumsal emeklilik töreninde ilk sözü Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu alırken daha sonra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ile olan anılarını dile getirdi..

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’da kürsüye çıkarak Prof. Dr. Fenercioğlu ile olan tanışma anısını anlattı. 17 yıldır Prof. Dr. Fenercioğlu’nu tanıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Kibar,üniversiteye yaptığı başarılı ve özverili çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Fenercioğlu’na teşekkür etti.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı.

Prof. Dr. Fenercioğlu’nun hocası olan Ohio State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. HerbertOckerman’da anılarını anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı. Farklı üniversite, Enstitü ve kurumlardan kurumsal emeklilik törenine katılan konuklarda anılarını paylaşırken, Prof. Dr. Fenercioğlun’a Rektörlük adına Rektör Prof. Dr. Kibar plaket takdim etti.

Gıda Mühendisliği Bölümü adına Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu, Erciyes Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Metin, TAGEM adına Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ, , Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Bilim Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyeleri,  Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu’nun doktora öğrencileri ve Gıda Mühendisleri Odası sırasıyla plaket hediye ve çiçek takdim etti.

Son sözü alan Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenlik yıllarına başladığı dönemdeki zorluklardan bahsederek Çukurova Üniversitesi’nin geldiği başarılı durumu anlattı. Törene emeği geçen herkese teşekkür eden prof. Dr. Fenercioğlu duygu dolu anlar yaşadı.

Emeklilik töreni Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Quartet ‘in dinletisi ve kokteylle son buldu.