Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi hastalarını bekliyor

Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bünyesinde açılan 'Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi' akciğer hastalarının günlük yaşamlarında karşılaştıkları olumsuzlukları azaltmak için bölgeye hizmet vermeye başladı.

PULMONER REHABİLİTASYON MERKEZİ NEDİR?

Merkezimizde göğüs hastalıkları hekimiyle beraber, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlardan oluşan bir ekiple hastaların durumuna göre belirlenen tedavi programlarıyla KOAH,  Astım, Kistik Fibrozis, Bronşektazi, Göğüs Duvarı Hastalıkları, Nöromuskuler Hastalıkları, Uyku hastalıkları, Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemde ve trakeostomili hastalara hizmet veriyoruz'' dedi.


Çetinkaya, kronik akciğer hastalıklarından dolayı nefes darlığı, çabuk yorulma ve güçsüzlük hissedenler ve günlük aktivitelerini yapmakta güçlük çekenlerin, değerlendirme için Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurduktan sonra Pulmoner Rehabilitasyon merkezinden yararlanabilirler. Merkezimize müracat eden ve tedaviye uygun olan hastalarımıza, öncelikle 6 dakika yürüme testi yaparak egzersiz kapasitelerini ölçüyoruz ve hastanın kapasitesine göre bir egzersiz programı oluşturuyoruz. Pulmoner Rehabilitasyon programını en az 8 hafta (toplam 16 seans) süre ile uyguluyoruz. Hastaya doğru nefes alma tekniklerini öğretiyoruz. Hastalarımıza beslenmesinden psikolojisine ve kronik hastalıkla nasıl baş edebileceği konusunda eğitimler veriyoruz şeklinde konuştu.