Rahmi Pekar, ''Susuz yer kalmadı''

Adana dün önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2.Adana Su Zirvesi nedeniyle basın mensuplarının karşısına geçerek yapılan çalışmaları anlatıp hedeflerini ve projelerini ortaya koydular.

ASKİ Genel Müdürü Pekar bir soru üzerine geçtiğimiz yıl su sorunu çeken 57 mahalleye su verdiklerini ve susuz yer kalmamak adına çalıştıklarını, sloganlarının da şimdilik iyi gittiğini ifade etti.


Genel Müdür Pekar, 15 ilçede 850 mahallede bin 200 civarında yerleşim birimine hizmet verdiklerini belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana özellikle kırsal alanda birçok mahallenin su konusunda sorunlar yaşadığını anlatan Pekar, yeni sondaj çalışmaları yaparak kaynak oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Göletlerle ilgili çalışmalarından da bahseden Pekar, mevcut göletlerin bakımını yapacaklarını ve yayla bölgelerinde yeni göletler devreye sokarak tarımsal sulama konusunda vatandaşları rahatlatacaklarını vurguladı.


Başkan Hüseyin Sözlü'nün seçimlerde "Susuz köy, mahalle, yerleşim birimi kalmayacak" sloganıyla yola çıktığını hatırlatan ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, şöyle devam etti: "Bu kapsamda 2014-2015 yılında 57 mahalleye bu hizmeti götürdük. Suyu olmayan, kaynağı çok kirli, sağlıksız köylerdi. Yüzlerce mahalleye hizmet verdik, çalışmalarımız da devam ediyor. Kısmet olursa İmamoğlu, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık bölgesi de yeraltı sularına bağlı kalmadan Yedigöze'den alınacak suyla içme suyuna kavuşacaklar." -