Rantın önünü açmayın

Bugün toplanacak olan Seyhan Meclisi öncesinde Başkan Akif Akay'a uyarı.

Seyhan Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumları bugün başlıyor. Meclisin gündeminde yer alan 5.maddedeki yoğunluk artımının kabul edilmesi halinde hormonlu bina yapan ve yüzde 25 oranında fazlası olan inşaatların mevzuata uygun hale getirilmesinin söz konusu olacağı ve bunun da rantın önünü açmak anlamına geleceği ifade ediliyor. 3 milyon m2 alanı kapsayan alanda yoğunluğun 1.2’den 1.6’ya çıkarılmasını içeren gündem maddesi bugün mecliste görüşülerek karara bağlanacak.
KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURUR
CHP’nin Adana eski Milletvekili ve Gazetemiz Yazarı Turgay Develi, meclisin gündem maddelerinden 5.sırada yer alan “Seyhan ilçesi Mekan, Kavaklı, Söğütlü, Koza, Küçükdikili, ve Yeşiloba mahallelerinde (kısmen) 337 ha (3 milyon 337 bin metre kare) alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi ile İmar, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afet, Tüketiciyi Koruma, Hesap İnceleme, Sosyal Hizmetler, İnsan Hakları, Kadın Erkek Eşitliği, Engelli Hakları, Turizm, AB Dış İlişkiler, Araştırma Geliştirme, Bilim Teknoloji ve Elektronik Belediyecilik Müşterek komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edilen..." maddenin kabul edilmesinin hem Seyhan hem de CHP açısından telafisi mümkün olmayan sonuçları doğuracağını kaleme alarak Başkan Akif Akay’ı uyardı.
BELEDİYE GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDİ Mİ?
Develi, ‘Sıradan bir vatandaşın inşaatının bir metrekarelik fazlalığı ya da her hangi bir kanunsuz eylemi karşısında haklı olarak tutanak tutup, önce para cezası, sonra da yıkım kararı alan belediyeler, anılan bölgede de bu ve benzeri kanuna aykırı kaçak inşaat ve diğer mevzuata aykırılıklar tespit edip kanuni süreci işletmeli. Buradaki kaçak inşaatlara şimdiye kadar göz yumulup, şimdi de yoğunluk artışı yapılarak yasal kılıf hazırlanması, Belediye yönetimi ve meclis üyeleri aracılığıyla birilerine Yüz milyonlarca lira para kazandırılması demek olacaktır.” ifadeleriyle Başkan Akay’ı tüm meclis üyelerini uyardı. Develi, “Bu sadece belediye yönetimini 'yasal görevini neden yerine getirmedi acaba?' sorusunu yöneltti.