Reşit Karakuş: ’’Önseçim, demokrasinin gereği''

CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, ön seçimin önemine değinerek ‘’Demokrasinin en temel simgesi sandıktır. Sandıktan çıkmayan bir adaylık “demokratik” sıfatını kazanamaz. Aday belirlemede demokratik yöntemin adresi sandıktır.

CHP Seyhan İlçe Başkanı Karakuş, yaptığı açıklamada,  1 Aralık 2013 Pazar günü Seyhan Belediye Başkan adayını belirlemek için sandığa gideceklerini belirtti.

''1 Aralık 2013 Pazar günü tüm üyelerimizi Seyhan belediye başkan adayını belirlemeleri için ön seçime katılarak demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum'' diyen CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, ön seçimin Süreyya Nihat Oral İlköğretim okulunda saat 0.8.00’de başlayıp 17.00’de sona ereceğini ve 40 sandıkta oy verme işleminin yapılacağını açıkladı.

Karakuş ön seçimin önemine değinerek, şunları kaydetti:

‘’Demokrasinin en temel simgesi sandıktır. Sandıktan çıkmayan bir adaylık “demokratik” sıfatını kazanamaz. Aday belirlemede demokratik yöntemin adresi sandıktır.

Gecesini gündüzüne katan, tozlu çamurlu yolları arşınlayan, ailesinden esirgediği zamanını partisine harcayan, dişinden tırnağından artırdığını parti çalışmaları için harcayan örgüt emekçilerinin, partililerin, aday belirleme sürecinde söyleyecek sözü olmalıdır. Önseçim örgütün hakkıdır.

Önseçim “Güçlü Aday” Demektir!

Siyasetin itici gücü örgüttür. Önseçimden çıkan aday, örgütün desteğini almıştır. Önseçimle belirlenen aday için “kimin adayı?” sorusu anlamsızdır. O örgütün adayıdır. Siyasi partiler, bir fikir çevresinde örgütlenir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin fikri sosyal demokrasidir. Örgütün tercihinde en önemli etken parti değerleridir. Önseçimle belirlenen aday parti değerlerinin temsilcisidir.

 

Örgütün tanıdığı, iletişiminin yüksek olduğu ve en önemlisi inandığı bir adayı belirlemesi halinde, moral motivasyonun en üst seviyede olacağı tartışmasızdır. Demokrasi tarihi, adayını önseçimle belirlemiş örgütlerin, hız kesmeyen mücadeleleri ve parlak zaferleriyle doludur.’’