Romanya Büyükelçisi Aldırmaz'ı ziyaret etti

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onefrei, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Zihni Aldırmaz ile görüştü.

Iki ülkenin çok yakın olduğunu belirten Büyükelçi Onefrei, “İki kardeş ülke gibiyiz” ifadesini kullandı.

Türkiye ve Romanya arasında çok yakın bir tarihte stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatan Büyükelçi Onfrei, “Belediyeler arası işbirliği bu anlaşmanın önemli bir yerini oluşturuyor. Resmi ilişkiler mükemmel durumda. Türkiye Avrupa Birliği dışında en önemli ortağımız. AB’ye girmesi durumunda Türkiye, orada en önemli ortağımız olacak” dedi.

Büyükelçi Onefrei, Adana’nın Romanya’nın ticari ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu da ifade etti.

Adana’nın güçlü bir tarımsal altyapısı olduğunu vurgulayan Onefrei, “Burası dünyadaki en önemli bölge olarak biliniyor. Bazıları abartıp cennetin bu bölgede olduğunu söylüyor. Adana’da üretilen bir çok ürün Romanya piyasasında yer alıyor. Burası aynı zamanda bir enerji merkezi. İki ülke işadamları bu konuda da işbirliğini geliştirmeli” şeklinde konuştu.

İki ülkenin belediyeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi gerektiğini de ifade eden Büyükelçi Onefrei, Adana ile Romanya’dan bir kentin kardeş şehir olmasını önerdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Romanya ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini anlatan Zihni Aldırmaz, “Kardeş şehir önerisinden memnunluk duydum. Birbirimize faydalı olabileceğimiz bir kentle kardeş şehir olabiliriz” dedi.

Ziyarette Zihni Aldırmaz ve Büyükelçi Onefrei birbirlerine karşılıklı hediyeler verdiler.