Rukiye Çinkılıç: “Kadın dostu kentler oluşturacağız”

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, iddialı açıklamalarını sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Türkiye’nin siyasette daha çok kadına ihtiyacı olduğunu söyledi.


Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şubesi’nin toplantısına konuşmacı olarak katılan Av. Rukiye Çinkılıç, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler için CHP Adana örgütlerinde birçok kadının belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliğine aday adaylık başvurusu yaptığını söyledi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınların siyasette daha etkin görevlerde yer alması için yaptığı girişimlerin örnek teşkil ettiğini belirten Av. Rukiye Çinkılıç, “Adana’da kadın kolları olarak 15 ilçede örgütlüyüz. Adana Büyükşehir’de bir, ilçelerde 6 kadın belediye başkan aday adayımız var. Karaisalı ilçemizde bir kadın adayımızın ismi kesinleşti. Toplamda 145 kadınımız belediye meclis üyeliğine aday adaylık başvurusu yaptı. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

CHP’li kadınların yerel seçimlere iddialı hazırlandığını dile getiren Av. Rukiye Çinkılıç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan projelerle yola devam ettiğini vurguladı.
Kadınların şefkatli, koruyucu, titiz, birliğin ve dirliğin devamından yana olduğunu kaydeden Av. Çinkılıç, “Kadın bütçesini ve hesabını bilir. Kadın aç kalır ama aç bırakmaz. Her şeyden önce kadın yenilikçidir. Tüm bu unsurları barındıran kadınların belediye yönetimlerinde bulunması halkımızın çıkarına olacaktır. Barışçı ve uzlaşmacı tavrımızla kadın dostu ve ekolojik kentler oluşturabiliriz. Bu gerçekler kadının tam da siyasetin içinde yer aldığının göstergesidir” dedi.