Sağlığın sağlığı bozuldu!

Adana Eczacı Odası(ADEO) Başkanı Ecz. Ersun Özkan beraberinde Genel Sekreter Ecz. Mürsel Yalbuzdağ ve YK Üyesi Ecz. Erdem Kızıltepe ile Adana Tabip Odası(ATO) Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve ekibini ziyaret ederek ‘yeni göreviniz hayırlı olsun’ diyerek başarı dileğinde bulundular.

Adana Eczacı Odası(ADEO) Başkanı Ecz. Ersun Özkan, burada yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi. “Sağlık bileşenleri olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Adana Eczacı Odası ve Adana Tabip Odası olarak el ele, kol kola hareket edip, karşılıklı görüş alış verişinde bulunacağız. Üreteceğimiz projelerde ortak çalışarak güç birliği oluşturacağız.” dedi.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “DR. AKDAĞ'IN İLK BAKANLIĞI HEKİMLERİN ALEYHİNE OLMUŞTUR”

Adana Eczacı Odası yönetiminin ziyaretinden çok mutlu olduklarını söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Hekim, eczacı ve diğer sağlık çalışanları açısından sağlık sistemindeki sorunlar devam ediyor. Bu sorunların çözümü için tüm sağlık çalışanları birlikte hareket ederek çözüm arayacağız. Sağlık Bakanı tekrar değişti. Bizleri nelerin beklediğini hep birlikte göreceğiz. Sayın Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ'ın ilk bakanlık dönemi maalesef hekimlerin aleyhine olmuştur. O dönemde uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Politikaları sonucunda hekim ve sağlık çalışanlarına şiddet artmış, hekimlerin çalışma koşulları ağırlaşmış, ekonomik ve özlük haklarında gerilemeler olmuştur. Aynı şekilde eczacılarında ciddi gelir kaybı olmuş ve bir çok eczane kapanmıştır.” diye konuştu.

Ziyarette TTB MK Üyesi Dr. İsmail Bulca, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hilal, Dr. Hakan Şen, Dr. Selahattin Menteş ve Dr. Nuh Demirpas hazır bulundu.