Sağlıkçılardan promosyon isyanı

Adana'da sağlık teşkilatlarında görev yapan personellerin sendikal haklarını koruyan Sağlık Sen ile Özsağlık-İş Sendikaları dün ortak bir basın açıklaması yaparak promosyon konusunda ses yükselttiler. Sağlıkçılar, promosyon miktarlarının artırılma taleplerini dile getirip yetkililere seslendiler.

Adana’da sağlık teşkilatlarında görev yapan personellerin sendikal haklarını koruyan Sağlık Sen ile Özsağlık-İş Sendikaları dün ortak bir basın açıklaması yaparak promosyon konusunda ses yükselttiler. Sağlıkçılar, promosyon miktarlarının artırılma taleplerini dile getirip yetkililere seslendiler.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Bekir ve Okan Nennioğlu konu hakkında özetle şunları söylediler. “Bunun üzerine İş Bankası 22.08.2022 tarihinde revizyon talebini reddetmiştir.Rektörümüzden tek taraflı fesih beklerken 24.08.2022 tarihinde gelen yazı ile tüm Balcalı Hastanesi emekçileri hayal kırıklığına uğramıştır.Yazının özeti tek taraflı fesihin mümkün olmadığı sendikaların kurumsal olarak yâda üyeleri aracılığıyla girişimlerde bulunmaları istenmiştir.Hepimizin şu anda söylediğim için hatırlayacağı aslında hepimizin çoktan unuttuğu asrın en büyük salgını Covid 19 salgınını kısmen de olsa geride bıraktık; kısmen diyorum çünkü virüs hala aramızda ve hasta edip birçok sevdiğimizi aramızdan ayırmaya devam ediyor.

İşte böyle bir salgında herkes korku içinde iken şu anda burada gördüğünüz sağlık çalışanları her bir neferi ile sevdiklerini geride bırakıp hastanelere vatandaşlarımıza yardıma koşuyorlar ve bir çoğu bu uğurda hayatını kaybediyor hatta evlerine getirdikleri hastalıkla sevdiğini kaybediyordu. İşte böyle bir kaos ortamıydı bankalarla yapılan promosyon görüşmelerinin zamanı. Son derece sağlıksız ve gelecekle ilgili birçok soruların olduğu bir zaman.

 Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü 11.08.2022 tarihinde Banka Şubesine sert bir yazı yazarak, sözleşmenin güncellenmesi, güncellenmemesi durumunda tek taraflı fesih edileceği bildirilmişti. Ancak son gelinen noktada Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü bu işi çalışanlara ve Sendikalara bırakmıştır. Bizim de bildiğimiz eylem yapmaktır.

Nasıl çektiğimiz bir kredide banka sürekli bir hatırlatma bizlere yapıyor aynı hatırlatmayı bugün biz onlara çekiyoruz. Biz bu topluma ve bankalara krediyi hayatlarımızla verdik ve vade vakti geldiği için şu anda bunu istemekteyiz, yoksa kredi kartlarımızı, kredi taleplerinizi askıya alınacağının ve hukuki olarak ne gerekiyorsa yapılacağının bilinmesini isterim. Hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”

Promosyon