Sahte içkide ürküten sonuç

Sahte İçkide Ürküten Sonuç: Şüpheli 149 Numuneden 128'i Kaçak ve Sahte Çıktı.

 

 

2014-2015 yılı sahte ve kaçak ürün analiz sonuçlarını açıklayan Prof. Dr. Cabaroğlu, 59 şüpheli rakı numunesinden 54’ünün taklit/sahte olduğunu, 32’sinde TBA tespit edildiğini oranın ise %54 olduğunu söyledi. Diğer sonuçları da açıklayan Prof. Dr. Cabaroğlu şunları kaydetti;

 

Boğmalar üzerindeki analiz sonuçları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu, çoğunluğu Çukurova bölgesi olmak üzere Türkiye genelinde 64 boğma numunesini incelediklerini ve çalışılan numunelerin % 60’ında metanol düzeyinin rakı için izin verilen 150 g/hL mA, % 20’ sinde ise metanol düzeyinin 300 g/hL mA nın üzerinde bulunduğunu bildirdi.  En yüksek değerin ise 770 g/hL düzeyinde gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Cabaroğlu, rakı ile karşılaştırıldığında, numunelerin çoğunluğunun Türk Gıda Kodeksine uygun bulunmadığını bildirdi.

“Boğma rakılarda aldehit miktarının 15 g/hL mA nın üstünde olması duyusal özellikleri olumsuz etkiler ve kalitenin de düşmesine neden olur.  Boğma rakıların üretiminin hijyenik olmayan kuşular da yapılması, üretim yapanların metanol ve istenmeyen uçucuları ayırmada damıtma tekniğinin etkin kullanılmaması, bu konudaki bilgi eksiklikleri ve analiz sonuçlarından elde edilen bulgular bu ürünlerin uzun vade tüketilmesi durumunda tüketici sağlığı açısından risk taşıdıklarını gösteriyor.”

Sahte İçkiler Kullanılmış Orijinal Şişelere Dolduruluyor