Saimbeyli'de kurtuluşun gururu, hizmetin sevinciyle büyüdü

Saimbeyli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Tören ve kutlamalarla birlikte ilçede çeşitli açılışlar yapıldı. Protokolün tam kadro katıldığı etkinliklerde, kurtuluşun gururu ve Saimbeyli'ye hizmetin sevinci bir arada yaşandı.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

PARK VE KÜLTÜR SALONU AÇILIŞI

ÇAĞDAŞLAŞIR VE ZENGİNLEŞİRSEK, ŞEHİTLERİMİZE KARŞI GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRMİŞ OLURUZ

 

Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu da, kurtuluş mücadelesinde yaşananların önemine değindi, Türk milletinin kahramanlık destanı yazarak, geleceğe bağımsız bir şekilde uzandığını ifade etti.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, bundan 96 yıl önce Saimbeyli’de, emperyalistlerin ve onların yerli uşaklarının gerçekleştirdiği katliamlar yaşandını söyledi. Başkan Gökçe, “Allah’ın izni ve halkımızın dirayetiyle düşman bertaraf edilmiş ve kurtuluşun, zaferin gururu yaşanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve seve seve şehadete yürüyen şehitlerimizin bu zaferini anmak ve kutlamak için buradayız. 18 Ekim 1920’de Saimbeyli’de, çeşitli tarihlerde de yurdumuzun dört bir yanında Müslüman Türk Milleti’nin kazandığı zaferlerin kutlu olmasını diliyorum.

 

AHMET ŞAFAK KONSERİ