Saimbeyli'nin sorunları tarih oluyor

26'ıncısı düzenlenen Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali'nde hem eşi benzeri az bulunan kirazın tanıtımı yapıldı, hem de bütün zorluklara rağmen 3 yıldır devam eden efsanevi hizmete dair bilgi aktarıldı. Özel günde açılışlar da gerçekleştirildi

Festivalin açılış töreninde ev sahibi olarak konuşan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, festivali düzenleme nedenlerini ve beklentilerini anlattı. Gökçe, “Sambeyli, Adanamız’ın en ücre köşesinde, kentin en yoksul ilçelerinden biridir ama halkı onurlu ve çalışkandır. Güzelliklerle dolu ilçemizin sesini duyurmak, Türkiye’nin hiç bir yerinde bulunmayan, en kaliteli kirazla bile rahatça rekabet edebilecek kirazımızın tanıtımını yapmayı amaçladık. Ülkemizin, kirazımızın kalitesinin daha çok farkına varmasını sağlamayı hedefliyoruz. Ben Cenab-ı Allah’a hep, bizleri birlik beraberlik içinde yaşatması ve kimseye muhtaç etmemesi için dua ederim. Saimbeylili hemşehrilerime kirazımız ve diğer ürünlerle ilgili bol kazanç diliyorum” dedi.

Saimbeyli’ye yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi veren Başkan Gökçe, şunları söyledi: “Saimbeyliler ve şahsım adına Adana Büyükşehir Belediye Başkanım Hüseyin Sözlü’ye ‘Allah sizden razı olsun’ diyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayanı 3 yılda yaptı. Bu dönemde hizmet için kalan 22 ayımızda da eksiklerimizi bitireceğiz. İlçemize Türkiye’nin en modern mezbahanelerinden birini yaptık. Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli olarak birbirimizden farklı değiliz. Oraların belediye başkanları benim kardeşim. Mezbahanemiz üç ilçeye hizmet verecek. Biz yerini kamulaştırdık, Büyükşehir Belediye Başkanım yaptı. Yine Adanamız’da hiç bir yerde olmayan bir asfalt istasyonu yapıldı Saimbeyli’ye. 8 buçuk trilyona mal oldu. Bu da üç ilçenin hizmetinde olacak.

Yine Gürleşen Mahallesi’nde insanların 6 km yürümek zorunda kaldığı bölgede köprü yaptık ve hemşehrilerimizin duasını alıyoruz. Bizlere zenginlik lazım değil. Evimizde bir çorba kaynasın yeter. Bize dua lazım ve bu duayı almak için çalışıyoruz. Bundan büyük bahtiyarlık olamaz. Hüseyin Sözlü Başkanımın sayesinde ve onunla el ele vererek halkımıza hizmet götürüyoruz, onların duasını alıyoruz.

ALLAH DOĞRU OLANIN YARDIMCISIDIR

Tüm bunların yanında bir çok noktaya yaptığımız hizmetlerimiz var. Doğru olanların Allah yardımcısıdır. Biz haram yemedik, biz harama el atmadık. Yüce Rabbim bizim kasalarımızdan paramızı eksik etmiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi bu kadar sıkıntıya rağmen 15 ilçeye ve kırsalın tamamına hizmet ediyor. Hüseyin Sözlü ‘Parayı nereden bulup hizmet yapacağız?’ demiyor. O’nun inancı var. 3 gariban ilçenin devletimizden her zaman en iyi hizmeti almasını arzu ediyorum. Bu hükümetimizden de olur, belediyemizden de olur. Adana Milletvekilimiz Sayın Tamer Dağlı kardeşime, canı gönülden teşekkkür ediyoruz. Halkımıza hizmeti destekleyene, bize el uzatana daima minnettar kalırız. Çünkü biz milliyetçi belediyeyiz. Onun için herkesle kucaklaşarak hizmeti en uç köylere kadar götürmek istiyoruz” diye konuştu.

AKŞAM KONSERLER VE GÖSTERİLER

KATILIM YOĞUN OLDU