Saimbeyli'ye ''Kelebek Anıtı'' Yapılacak

Türkiye'de tespit edilen 400 kelebek türünden yaklaşık 160'ının barındığı Saimbeyli ilçesinde ‘’Kelebek Anıtı’’nın yapılacağı bildirildi.

Adana Toros Dernekleri Federasyonu Koordinatörü Mesut Bedir, yaptığı açıklamada, Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde projesi kapsamında, geliştirilen ‘’Kendi Kelebeğini Keşfet’’ projesinin yürütücüsü konumunda olduklarını söyledi. Proje kapsamında Saimbeyli’de akademisyenlerle incelemeler yaptıklarını ve projenin bu yılda sürdürüleceğini ifade eden Bedir, proje kapsamında Saimbey’liye ‘’Kelebek Anıtı’’ yaptırılacağını bildirdi

Gelecek Turizmde’nin üçüncü dönem projelerinde yer alan “Kendi Kelebeğini Keşfet” projesi Adana Toros Dernekler Federasyonu tarafından yürütülüyor. Projenin ortakları arasında; Saimbeyli Belediyesi, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Saimbeyli Kaymakamlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü bulunuyor.

Türkiye’de bulunan 412 kelebek türünün 187’sinin yaşadığı Adana, bu özelliğiyle Türkiye’deki 10 önemli kelebek alanı arasında gösteriliyor. Adana’nın kelebekler açısından bu zenginliğine paralel olarak Saimbeyli de, zengin bitki ve hayvan türü çeşitliliği ile topraklarında yaşayan 11 farklı kelebek türü ve Endemik Saimbeyli Mavisi Kelebeği ile zengin bir ekoturizm potansiyeline sahip.

Projeyle birlikte, Saimbeyli ilçesini önemli kelebek gözlem alanı olarak tanıtmak, ekoturizmi geliştirmek, ilçedeki düşük gelir düzeyini yükseltmek, doğayı ve biyolojik çeşitliliği korumak hedefleniyor.