Sakin başladı gergin bitti

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, AK Partili Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı ve İYİ Partili Meclis Üyesi olan Recai Mercimek'ten belediye uygulamaları ile ilgili olarak Başkan Zeydan Karalar'a eleştiriler ile akabinde ise önerilerde bulunuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, AK Partili Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı ve İYİ Partili Meclis Üyesi olan Recai Mercimek’ten belediye uygulamaları ile ilgili olarak Başkan Zeydan Karalar’a eleştiriler ile akabinde ise önerilerde bulunuldu.

ÇTV’Yİ FAZLA ALIYORSUNUZ
MHP’li Cemal Demirdağ, belediye çalışanlarının işini bitirip evine dönüp yemeğe oturduklarında cep telefonlarına bir mesaj gelerek “İşten çıkarıldınız” denildiğini hatırlatarak ‘Ekmekle oynamayın. Ahlaki değil, vicdani değil. Çalışanın ekmeğini elinden almayın. İşten atılan işçileri geri işe alın” çağrısı geldi. Demirdağ, ilçelerde içme suyu olduğunu, kırsal mahallelerde alınan Çevre Temizlik Vergisi’nin fazla bir şekilde ASKİ faturalarına yansıtıldığını belirterek kanunen bunun doğru olmadığını söyledi ve acilen de bu yanlışlığın düzeltilmesini istedi.

HÜKÜMET BELEDİYELERİN YANINDA
AK Partili Ozan Gülaçtı, Başkan Zeydan Karalar’ın Hükümeti eleştirip ‘Belediyelere yardım elini uzatmıyor’ demesinin doğru olmadığını söyledi. Son olarak Aladağ Atık Su Tesisi için 7 milyon liralık hibenin Büyükşehir’e yapıldığını ve diğer hibeleri de rakamlarla dile getirerek Karalar’ın söylemlerinin doğruları yansıtmadığını ifade etti. Başkan Zeydan Karalar ise Karalar’ın bu konuşmasına cevap vererek, “Dünya Bankası’nın FİT 2 kapsamında 28 milyon Euroluk hibe ve 37 milyon Euroluk kredi kapsamında tüm belediyelere yapılan yardımları aldıklarını her zeminde söylüyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

YÜREĞİR OTOGARI REZİL DURUMDA
İYİ Partili Recai Mercimek gündem dışı söz alarak Yüreğir Otogarı’nın durumuna değinip “Burada 30 yazıhane var. 20’si kapalı. Halk otogara girmiyor. Esnaftan alınan dükkan kiraları 18 bin liradan 9 bin liraya düşürüldü. Otogar dışında yolcu alınıyor. Bunun önüne geçin. Esnafın durumu perişan. Neşter vurun” dedi. Mercimek, alt geçitlerin reklam panosu haline geldiğini hatırlatıp Kazım Başer Mahallesi’ne de bir üst geçit yapılması talebinde bulundu. Tekir-Bürücek’teki asbest borularının da biran önce değiştirilmesi talebinde bulundu.

MECLİSTE ‘TERBİYESİZ’ SÖZLERİ…

Mecliste kısa süreli tartışma da yaşandı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, gündem dışı söz almak istedi. Başkan Zeydan Karalar vaktin yeterli olmadığından dolayı Çay’a söz veremeyeceğini belirtince ortam gerildi. Belediye meclis üyeleri ile Çay arasında ‘Terbiyesiz’ ifadeleriyle gerilen mecliste daha sonra gündeme geçildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ASKİ Olağanüstü Genel Kurulu yapılarak Aladağ ilçesine yapılacak olan Arıtma Tesisi konusu görüşülerek oylandı.