''Salam Ulu Türk" adlı şiir kitabı yazdı

Azerbaycanlı Şair Muhammet Beyler Türksoy, yeni bir şiir kitabi çıkardı ve Türkiye hayranlığını buradaki şiirleriyle dile getirdi.

Azerbaycanlı Şair Muhammet Beyler Türksoy, yeni bir şiir kitabi çıkardı ve Türkiye hayranlığını buradaki şiirleriyle dile getirdi. Muhammet Beyler Türksoy, son kitabının adını da “Salam Ulu Türk” koyarak bunu da ispatlamış oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgisini de belirten Türksoy, onu çok sevdiğini ve yakından takip ettiğini dile getirdi.

Son kitabında yazdığı şiirleriyle Azerbaycan’da da ilgi odağı olan Şair Muhammet Beyler Türksoy, Türkiye’nin kendisi için yerini apayrı olduğunu belirterek, Tek millet tek bayrak vurgusunu her zaman şiar edindiğini söyledi. Türksoy, “Bu son kitabımda bulunan şiirler arasında Türkiye’ye olan büyük ilgi ve hayranlığımı ifade ettim. Her zaman bizimle beraberler. Azeri halkı Türk milletine ayrı bir Sevgi duyuyor. Defalarca geldiğim ve ikinci vatanım olarak gördüğüm Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ayrı bir sevgim ve saygım var. Azeri halkı ile her zaman birlikte hareket ediyor. Ayrıca benim şiir kitabıma da burada ve Türkiye’de gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum.”dedi.

 

azerbaycan