Şalgam ve kırmızı biber salçasının tescil başvuruları yapıldı

ATO Başkanı Atila Menevşe, kentin kültürel değerlerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi:

şşğğşğşdana Kebabını tescilleyerek tüm dünyada tanınmasını saladıklarına iaret ederek, “Adana’ya özgü algam ve kırmızı biber salçasının tescil edilmesi için de bavurularımızı yaptık. Amacımız, kültürel zenginliklerimizi ekonomiye kazandırırken, dier yandan da kentimizin tanınırlıını en üst seviyeye çıkarmaktır” diye konutu.

 

 

 

Tekstil sektör sunumu

 

ATO Meclis toplantılarının son bölümünde gerçekletirilen sektörel sunumda ise tekstil ele alındı. Meclis üyesi Nezir Sun sunumunda, “Tekstil ve konfeksiyon sektörünün, dünyada gerek üretim sürecinde yaratılan katma deer ve gerekse ihracat gelirleri içindeki yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli roller üstlendiini ifade ederek, “Dolayısıyla tekstil ve konfeksiyon sektörü ülkelerin kolayca vazgeçemedii bir sektördür. Tekstil ve konfeksiyon sektörü, ülkelerin daha ileri sanayilere geçi için yarattıı sermaye birikimi ve yetimi i gücü sebebiyle ellerindeki en önemli basamak talarından birisi konumundadır. Ekonomik kalkınmanın ileri aamalarına geçen gelimi ülkelerde tekstil ve konfeksiyon sektörünün imalat sanayi üretimi içindeki payı sürekli azalırken, gelimekte olan ülkelerde ise imalat sanayi üretimi içinde sektörün payı artmıtır. Tekstil ve konfeksiyon sektörü, ülkemiz gibi youn genç nüfusa sahip ülkelerde ise önemli bir istihdam kaynaı olma özelliine sahiptir. Bunun yanında Adana’mızın hem Dou ve Güneydou’dan hem de son yıllarda Suriye’den aldıı youn göç dikkate alındıında yarattıı istihdam potansiyeli daha da önemli hale gelmektedir” dedi.

 

Adana Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen Adana Hazır Giyim Tanıtım Projesi’nin hem sektöre, hem de Adana’ya önemli katkılar sunduuna da iaret eden Nezir Sun, “Bu proje Adana’nın tekstil alanında cazibe merkezi olmasını salamanın yanı sıra, firmalarımızın pazar paylarını artırarak ihracata yönelmelerini salamıtır” görülerini dile getirdi.