SAMEDER’den dershanelerin kapatılmasına tepki

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dershaneleri kapatmaya yönelik hazırladığı kanun taslağına Türkiye genelinden tepkiler yağmaya devam ediyor. STK temsilcileri söz konusu düzenlemeye yönelik Sivil toplum örgütlerinin ve kamuoyunun gündeminde olan dershanelerin kapatılması hazırlıgı ile ilgili tepkiler hızla büyüyor.

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Başkanı Dr.İsmail Safa İrday ve yönetim kurulu üyeleri dernek binasında basın toplantısı düzenliyerek tepkilerini ortaya koydular.
Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Başkanı Dr.İsmail Safa İrday Adana Sağlık Mensupları derneği olarak Adana’da sağlık sektöründe ve eğitim projelerinde önderlik etmiş bir derneğiz.Adana’daki okullarda eğitim gören  öğrencilerin seviyesinin yeterli düzeyde olmadığını yapmış olduğumuz projelerle tespit etmiş bir derneğiz. Öğrencilerin mutlaka ve mutlaka özelde desteklenmesi gerektiğini derneğimiz olarak önermekteyiz. Bu bağlamda, Ortaöğretim ve yükseköğretime geçişte sistem sürekli değişse de sınav gerçeği devam etmektedir.
-Atama bekleyen 150-200 bin öğretmeni atayamazken dershane sektörünün istihdam ettiği 100 bin çalışan nasıl istihdam edilecektir? -Mevcut özel okulların %60 kapasiteyle çalıştığı ortadayken dershanelerin okula dönüşümünü tek alternatif olarak sunmak ve kapanmalarına yol açmakla ne elde edilecektir?
Dernek Başkanı Dr.İsmail Sefa İrday ;Bu hukuksuzluğu kamuoyuyla paylaşıyor, Milli Eğitim Bakanlığımızı bir kez daha özel dershane  sektör temsilcileriyle soruna ortak çözüm bulmaya davet ediyoruz dedi.