'Samimiyet testi' meclisi!

9 Kasım Pazartesi günü toplanacak olan Büyükşehir Belediye Meclisinde önemli kararlar alınacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumları Pazartesi günü başlıyor. Belediye idaresinin gündeme aldığı maddeler arasında Millet İttifakı’na mensup belediye idaresi Cumhur İttifakının meclis üyelerini adeta samimiyet testine tutacak gündem maddelerini meclis üyelerinin huzuruna getiriyor.

BORÇLANMA GÜNDEMDE

Ekim ayı içinde Başkan Zeydan Karalar ile mecliste grupları bulunan siyasi partilerin grup başkan vekilleri borçlanma yetkisini görüşmek üzere bir araya gelerek konuyu görüşmüşlerdi. Bu görüşmede Başkan Karalar’ın 70 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi konusunda grup başkan vekillerine teklif getirmişti. Grup başkan vekilleri ise 20 milyon liranın yeterli olacağını beyan ederek toplantıdan ayrılmışlardı. İşte bu konu Pazartesi günü başlayacak olan meclis oturumunda yeniden gündeme getirilecek.

KARALAR ‘İYİMSERİM’ DEMİŞTİ

Yine meclis üyelerinin samimiyet testinin yapılacağını ortaya koyar gibi belediyenin arsa satışı, şirket kurulması, deniz taşıtı satımı gibi önemli konuları da gündeme alması dikkatlerden kaçmadı. Bu arada belediyenin performans bütçesi görüşülüp ilçe belediyelerinin de 2021 yılı gelir ve giderleri masaya yatırılmış olacak. Başkan Zeydan Karalar son basın toplantısında belediyedeki meclis üyelerinin mensubu bulundukları partiler ile var olan görüş ayrılıklarının ortadan kalktığını ifade ederek iyimser olduğunu söylemişti.