SANTEK toplantısı yapıldı

Adana Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Vali Yardımcısı Adem Arslan’ın başkanlığındaki toplantı Çukurova Kalkınma Ajansı’nda (ÇKA) gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, MÜSİAD Başkanı Burhan Kavak, TÜMSİAD Başkanı Sami Karnas, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ile SANTEK üyesi kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını Vali Yardımcısı Adem Arslan ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan yaptı. Ardından, kentteki sanayi alanlarının tespit edilmesi konusunda kurul üyelerinin görüşleri alındı.

Toplantıda, sanayi üretiminin dönüşümünü sağlayarak cari açığın kapatılmasına destek vermek amacıyla, Adana özelinde ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda bakanlığın sanayi sicil sistemi üzerinden tarama yapılarak, en çok ithal edilen ürünler ve bu ürünler ithal eden firmaların tespit edilmesi hakkında yapılan çalışmalarla ilgili kurul üyeleri ile görüş alışverişinde bulunuldu.