Sarı: ''Adana'da evet oyları yüzde 50'nin üzerinde çıkar''

Eski Çevre Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, 16 Nisan referandum çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini ve Adanalılar'a 18 maddeyi anlatarak onlardan gelen olumlu tepkiler ile mutlu olduklarını belirtip 'Adana'da evet oyları yüzde 50'nin üzerinde çıkar. Her geçen gün üzerine koyarak evet oylarını artırıyoruz' dedi.

Eski Çevre Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, 16 Nisan referandum çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini ve Adanalılar’a 18 maddeyi anlatarak onlardan gelen olumlu tepkiler ile mutlu olduklarını belirtip ‘Adana’da evet oyları yüzde 50’nin üzerinde çıkar. Her geçen gün üzerine koyarak evet oylarını artırıyoruz’ dedi.

4 SİYASİ PARTİNİN DE TABANI VAR

Türkiye Cumhuriyeti’nin rejiminin değişmesi gibi muhalefetin yalanla dolu karalama kampanyalarına rağmen halkın bilinçli olarak bütün olup bitenin farkında olduğunu belirten Eski Bakan Sarı, ‘Adana’da dört siyasi partinin de oyu var. Yani Adana’da Ak Parti’nin, CHP, MHP ve HDP’nin milletvekilleri var. Yani her 4 partinin de oy oranları belirli düzeyde. Dolayısıyla Adana’da evet çıkma oranının her geçen gün üzerine koyarak arttığını görüyoruz. Biz 16 Nisan günü yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranı ile halkımızın evet oyunu kullanacağını biliyoruz’ dedi.

MUHALEFET YALAN SÖYLÜYOR

Ak Parti’nin ülkede istikrar getirdiğini, Ulasal refahı da sağladığını belirten Eski Çevre Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, tüm teşkilatların referandum ile ilgili halkı bilgilendirerek, halka yalan söyleyen muhalefetin doğruları anlatmadığını izah ederek çalışma yaptıklarını belirten Sarı, ‘Bu halk doğru ile eğriyi çok iyi ayırt ediyor. Halk istikrarın bozulmamasını istiyor. Dolayısıyla muhalefetin konuyu Padişahlık gelecek noktasına getirerek halka yalanlar söyleyerek hayır oyu istemesine benim Adanalı hemşerilerim gülüp geçiyor. Bakın görün sandıktan çıkacak sonuç bu halkın yalan söyleyen muhalefete vereceği ders olacaktır’ dedi ve görüşlerini dile getirdi.

BİR DAKİKA BOŞ DURMUYORLAR

16 Nisan referandum sonrasında ülke yönetimindeki bu iyileştirmelerin toplum hayatına da olumlu yaklaşımlarının olacağını, ülkenin ekonomisinin daha güçleneceğini, terörle mücadele noktasında daha da başarı olunacağını belirten Eski Bakan Sarı, ‘6 ay boyunca hükümette bakanlık yaptım. Gece saat 4’e kadar toplantı sürüp sabah kalkıp 8’de işimizin başında olarak bu ülkenin Başbakanı, bakanları özverili çalışıyorlar. Siz sanıyor musunuz ki bu hükümet boş duruyor. Allah onlara güç ve kuvvet versin. Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanımız bir saatlerini dahi bu ülke için boşa harcamıyorlar. Bu halk da onların bu gayretini, Ak Parti’nin bu özverili çalışmasını görerek oylarını bu istikamette evet olarak veriyorlar’ şeklinde konuştu.

ZAMANI GELİNCE DOĞRU ADAYLAR ORTAYA ÇIKAR

Adana’da Ak Parti’nin temellerinin sağlam olduğunu ve gerek genel seçimlerde gerekse de yerel seçimlerde bu sağlam temellerinin her zaman mükâfatını aldıklarını belirten Eski Bakan Fatma Güldemet Sarı, yerel seçimlerde nasıl bir yöntem tarzı ile seçime gidileceği ve Ak Parti’nin başarılı olup olmayacağı yönündeki sorumaza verdiği yanıtta, ‘Ak Parti’nin yetkili kurulları doğru zamanda doğru kararlar verir. Bundan kimse endişe duymasın. Halkımızın önüne güzel adaylarımız, başarılı adaylarımız çıkar. Adanalı, Ak Parti’nin adayını görüp ona göre en doğru kararı vermişler diyerek oylarını verirler. Bizim Ak Parti olarak halkımızın önüne getireceğimiz adaylarımız öncelikle Ak Parti belediyeciliğin tüm koşullarını yerine getiren isimler olacaktır. Ak Parti’yi bu halk her zaman kucaklar. Şimdiden yerel seçimleri düşünmek çok doğru olmaz. Bizim teşkilatlarımız ve bizler yarın seçim varmış gibi çalışırız ve hazır oluruz’ dedi.

ÖNEMLİ OLAN HALKIN MUTLULUĞU

Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden sonra ülkedeki yaratılmak istenilen kaos ortamına asla izin vermediğini, terörle mücadele konusunda PKK ile ve diğer terör örgütleriyle kararlı bir mücadelenin de verildiğini örnekleriyle ortaya koyan Eski Bakan Sarı, referandum çalışmaları için arazide bulundukları ortamda, yaptıkları ev ve kapalı salon toplantılarında yurttaşın bütün olup bitenin farkında olarak Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Ak Parti Hükümeti’ne olan güvenini yenileyerek bizlerle olmasından mutluluk duyuyorum diyerek sözlerinin son bölümüne geçti. Sarı, Güçlü Türkiye’nin devamı için evet denilmeli. Adana’da ve ülke genelinde evet oylarının her geçen gün artması da birilerini rahatsız ediyor. Varsın onlar rahatsız olsunlar. Asıl önemli olan halkımızın mutluluğu. Halk da kiminle nasıl mutlu olacağını biliyor’ dedi.