Sarıçam'da Nar Festivali

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen '1'nci Nar Festivali' görkemli bir şekilde kutlandı.

Nar Festivali Sarıçam İlçesine bağlı Çiçekli Mahallesinde yapıldı. Festivale MHP Adana Milletvekili ve MYK üyesi Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, CHP İlçe Başkanı Celal Güven, MHP Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik, Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İlçe Tarım Müdürleri,  Ziraat Odası Başkanı Ali Mehmet Sarsal, Sarıçam Muhtarlar Derneği Başkanı M. Tevfik Karabudak, Sarıçam Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan 1’nci Nar Festivali, Akdeniz Mehteran Takımının gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Halk oyunlarının gösterilerine festivale katılanlar coşku içinde eşlik ettiler. Cumhuriyet Bayramı öncesi yapılan etkinlik nedeniyle ise vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla çalınan Bando takımının çaldığı marşlara eşlik etmeyi de ihmal etmedi.

CUMHURİYET BAYRAMINI DA KUTLADI

Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan ise narın çok kıymetli bir meyve olduğunu, hem üretimini, hem de tüketimini artırmak amacıyla düzenlenen bu festivalin çok faydalı olacağını vurguladı. Kayhan,” İlçemiz konumu ve toprağı ile nar yetiştirmeye oldukça müsait. Bu gibi festivallerle üretici ile tüketiciyi bir araya getirerek tanıtımının daha iyi yapılması gerekli. Festival tam bir şenlik havasında yapılıyor. Çok güzel sonuçlar getirmesini diliyor ve emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

SÖZLÜ “ÇUKUROVA’DA ÜRETİMDE ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İlçede bulunan bir Nar Bahçesine giderek hasat kesimi yaptılar. Sözlü ve Uludağ, kestikleri narı ellerindeki sepete koyarak, bereketli olması dileğinde bulundular.

Konuşmaların ardından ise Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, katılan protokole ve Tertip Komitesine birer çiçek takdim etti. Katılımcılar daha sonra ise ilçede üretilen ürünlerinde sergilendiği stantları gezdi. Bu arada festivalde sahne alan yerel sanatçı Ali Turaç söylediği birbirinden güzel parçalarla  renk katarken, aşıkların atışması da ilgi ile izlendi.