Saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz

Adana Valisi Süleyman Elban, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Adana Valisi Süleyman Elban, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Elban'ın mesajı şöyle:

Engin düşünceleriyle bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğün ve barış içinde bir dünya düzeninin simgeleşen ismi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiç kuşkusuz bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanmış bir asker, büyük bir deha ve devlet adamıdır.

ülkemizin yeniden doğuşuna önderlik etmiştir.Vatanımızın dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu en zor zamanlarda milletine umut olan Atatürk;savaş meydanlarının dışında da büyük düşünür ve devlet adamı kimliğiyle modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirerek günümüz Türkiye’sinin temellerini atmış vesilah arkadaşları ile birlikte bu topraklarda yeni bir gelecek inşa etmiştir.

bizlere düşen en büyük görev;atalarımızın bu toprakları bizlere vatan kılmak amacıyla tarih boyunca verdiği mücadeleyi asla unutmamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini gelecek nesillerimize aktarmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluş idealine uygun olarak müreffeh, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi yapmaktır.