Saygılı, ''Afet Parklarımızı Acilen Oluşturun''

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana merkez ve taşra ilçelerinin belediye başkanlarına acil bir çağrıda bulunup olası afetlerde halkın sığınmalarının temin edilmesi adına afet parklarının belirlenerek burada ivedi olarak alt yapı çalışmalarının yapılmasını istedi.

Başkan Saygılı, kent merkezinde belirli parkların seçilerek afet parklarının tüm alt yapı donanımlarının oluşturularak hayata geçirilmesinin gerekliliğine işaret edip ‘Bu anlamda belediye başkanlarını ve belediye meclislerini göreve davet ediyoruz. Biz de gerekli desteği vereceğiz' dedi.


Başkan Saygılı, kan bağışının düzenli olarak yapılabilmesi adına eğitimin temel şart olduğunun altını çizip ‘İnsanlarımız kan bağışının faydasını bilir ise düzenli olarak 3 ayda bir kan vermek isterler. Bu konuda eğitim temel şarttır. Biz de onu yapmaya başladık. 18 yaşındaki bireye mesaj göndererek reşit olduğunu ve 18 yaşına girdiğini belirterek ona kan bağışı vermenin ne kadar anlamlı oluğunu okulundaki eğitimle de destekleyerek anlatmak, izah etmek durumundayız. Türk insanının kan bağışı konusundaki özverisini her zaman gördük. Bu anlamda da teşekkür ediyoruz' dedi.


Adana'da Kızılay'ın bir kampusa ihtiyacının da olduğunu kaydeden Başkan Ramazan Saygılı, ‘Adana'daki Kızılay şubelerimiz değişik yerlerde hizmet veriyorlar. Hizmet bütünlüğünü sağlamak adına bir kampusa ihtiyacımız var. Bunu temin etmek adına da bir çalışma başlattık. Adana'ya yakışır, merkezi yerde ve ihtiyaca yanıt verecek büyüklükte bir kampus hazırlayarak bunu Adanalıların ve Kızılay'ın hizmetine sunmak adına yönetim kurulumuz çalışma yapıyorlar. Bu anlamda da yerel yöneticilerimizden acil destek bekliyoruz' dedi ve tüm Adanalılara Kızılay'a gösterdikleri destek ve yardımlardan dolayı da teşekkür etti.