'Seçimde parmak boyası kullanılsın' çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Seçimlerde bir süre önce kaldırılan mavi boyanın tekrar devreye sokulmasını istiyoruz" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Seçimlerde bir süre önce kaldırılan mavi boyanın tekrar devreye sokulmasını istiyoruz" dedi. 

Özdağ, bir grup partili ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binası önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Türkiye 14 Mayıs’ta seçimlere gidiyor ancak bu seçimler öncesinde seçim güvenliğini tehdit altına alan önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin başında sayıları ne kadar olduğu belli olmayan bir milyonu aşacağı tahmin edilen ithal seçmen geliyor.

Seçimin güvenliğini tehdit eden bu gelişmeye şimdi ne yazık ki on ilimizde yaşanan ve ağır tahribata yol açan deprem neticesinde ortaya çıkan nüfus hareketi de eklendi. Birçok insan Kahramanmaraş’tan, Hatay’dan, Adıyaman’dan seçmen oldukları yerlerden uzaklaşmak zorunda kaldılar. Bu da seçim güvenliğini tehdit edecek girişimlere yol açabilir. Zafer Partisi olarak seçimlerde bir süre önce kaldırılan mavi boyanın tekrar devreye sokulmasını istiyoruz."

Özdağ, YSK'ya yaptıkları başvurunun "bunun için yasa gerekir" gerekçesiyle kabul etmediğini ifade ederek, YSK'nın tutumunu eleştirdi. 

Ümit Özdağ, "Biz, mavi boya tekrar bu seçimlerde kullanılana kadar ve ithal seçmenle ilgili gerçek sayılar Türk halkına YSK tarafından açıklanana kadar her gün buradayız. Bugün Zafer Partisi olarak buradayız, yarından sonra ittifak üyelerinin katılımıyla burada olacağız" dedi.  (ajansbizim)