Sedat Sözlü: 'O stadı ancak bizim taraftarımız doldurur'

TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, yapımı devam eden ve 2017-2018 futbol sezonuna yetiştirileceği bildirilen stadı ancak Adana Demirspor taraftarının dolduracağını söyledi.

Sözlü, Koza TV’ canlı yayına katılarak gazeteci Ergün Kara ile Adnan Ercan’ın sorularını yanıtladı. Burak Çalık’ın taraftar baskısından dolayı takımdan ayrıldığını belirten Sözlü, ‘’Kalmasını çok istedim.  İkna edemedim. Tiago’dan  fiyat indirimi istedik ama olmadı.  İndirime gidemeyince yolları ayırdık’’

Geçen yıldan daha iyi bir kadroya sahip olduklarını anlatan Sözlü, şöyle konuştu:

‘’Kadroya güveniyorum,  inşallah devre arasında transfer gereği duydurmaz. Kulübü masrafa sokturmaz.. Eksıklerımız var ama geçen yıldan daha iyi kadromuz var.  En büyük dezevantajımız eksi 3 puan. Bu kadronun  iyi işler yapacağına inanıoyorum. Devre arasında transfer yapma gereğini hissettirmeyecektir bu kadro. . 14 milyon lira cıvarında borcumuz var.  Allaha şükür sıkıntılı olan kulüpler arasında en iyisiyiz. Kulübün parasını korumaya çalışıyorum. Kalıcı bir geliri yok kulübün.  Bizim her şeyimiz şeffaf, başarılı olmak için geldim ben buraya.

Bir çok takım oyuncuların peşinatlarını verememişken, ben hemen hemen tamamını ödedim. Zirvede olan takımlar sıkıntıda ödemeler konusunda.  Tepkiler elbette olmalı ama bunlar adabıyla olmalı. Bu kulüpten başım dik olarak gideceğim. Gelen bağışları sağlıklı kullanan bir başkan olarak göreceksiniz. ‘’

Sözlü, Engin İpekoğlu geldikten sonra iyi oynamaya başladıklarını ifade ederek, ‘’ Daha iyi mücadele ediyoruz. Ümraniye maçının ilk yarısı hariç. Ama sürekli haklarımızda yeniyor. Önümüzde daha çok maç var. Karamsar olmamalıyız. Hedefimiz önce play-off şansını yakalayabilmek’’ dedi.

Yeni Stadı ADS taraftarı doldurur

‘’Yeni stadın bitmesiyle birlikte ADS’nin de süper ligde olmalı’’ diyen Sözlü,  ‘’Yıllarca Adana Demirsporumuz'a öcü gibi bakıyorlar. Bu takımın Süper Lig'de olması lazım. Yeni stadın bitimiyle takımımızın da Süper Lig'e çıkması gerekiyor. O stadı ancak bizim taraftarımız doldurur’’ şeklinde konuştu.