Şehit babası cezaevinde!

Şehit Orçun Kubat'ın babası vergi borcu yüzünden açılan davada hüküm aldı

3 Ekim 2016 tarihinde Hakkâri Yüksekova’da şehit düşen P. Uzman Çavuş Orçun Kubat’ın babası Mevlüt Kubat, 2008-2009 tarihleri arasındaki vergi borcunu ödememesinden dolayı mahkemeye verilip vergi usul kanununa muhalefetten dolayı mahkemeden hapislik cezası aldı. Hakkında arama kararı çıkarılan şehit babası Mevlüt Kubat korona virüsü salgınının olduğu şu günlerde tutuklanarak Kürkçüler Cezaevine konuldu.

17 BİN LİRA BORÇ OLDU 45 BİN LİRA

Şehit ailelerini derinden yaralayan olayda geçmiş yıllarda ticari faaliyet yapan Şehit Babası Mevlüt Kubat 17 bin lira olan vergi borcunu ödeyemedi. Bu borç faiziyle birlikte 45 bin lirayı buldu. Hakkında dava açıldı. Mahkeme aşamasında konuyu takip etmeyen Şehit Babası Kubat’a Vergi Usul Kanunu’na muhalefetten dolayı ceza verildi. Hakkında arama kararı çıkarılıp yakalanarak cezaevine konuldu. Konuyla ilgili görüştüğümüz şehit ailesi ticari faaliyetten kaynaklı vergi borcu yüzünden korona virüsünün yaygın olduğu ortamda cezaevine konulan babaları Mevlüt Kubat’ın mahkemenin duruşmalarının yapıldığı ortamda duruşmalara katılmayarak konuyu takip etmemesinden dolayı böyle bir olayın başlarına geldiklerini ifade ettiler. Bu arada şehit babasının cezaevinden çıkarılması için STK’lar ve şehit ailesinin harekete geçtiği öğrenildi.

BAKIR’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, şehit babası olan Mevlüt Kubat’ın derneklerinin denetim kurulu üyesi olduğunu belirterek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. “Şehit babamız kendisine açılan davaya katılmamış olabilir, fakat bu katılmama sebebi mahkemenin olduğu süreçte evladının Şehit olmasından dolayı yaşadığı acılı bir süreçte gerçekleşmesi ve bu süreçte acısını yaşarken ayrıca bu tür bir davayla uğraşması çok anlam içermemiştir. Çünkü şehit babamız en kıymetlisi olan evladını bu Vatanın bekası uğrunda fedakârca şehit vermiştir. Şehit babamız bize göre bu vatan için evladını Şehit vererek tüm bedelleri en ağır şekilde ödemiştir. Biz her konuda adaletin yanındayız, fakat bu süreçte Şehit annemiz ikinci bir acı yaşayarak derinden yaralanarak yeni bir hüzün ile hüsrana uğramıştır. Şehit babamız ve şehit annemizin acılı yüreğini bir nebze olsun azaltmak adına bu cezanın ertelenmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Hep diyoruz ya biz sizin için ne yapsak azdır, işte şimdi yapılanlar hiçte azımsanacak bir şey değil, yani Şehit ailemizin bu olayda yanında olmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülke için fedakârlık yaparak “Vatan Sağ olsun” diyen şehit ailesine bu durumda canın sağ olsun diyebilmek en büyük erdemliktir. Bu konuda verilecek kararı Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adaletinin takdirine bırakıyoruz.”