“Sevgi Dostluk Özlem Buluşmaları Grubu” toplantısı

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.), Başkanlığını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un yaptığı “Sevgi Dostluk Özlem Buluşmaları Grubu” toplantısına ev sahipliği yaptı.

Adana, Türkiye ve Dünya gündeminin değerlendirildiği toplantıda Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “40 yıl önce iki fakülte ile eğitime başlayan Çukurova Üniversitesi’nin bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle Dünya  Üniversiteleri sıralamasında ilk 500 içerisinde, ülkemiz sıralamalarında da ilk  5’te yer almasından gurur duyuyorum” dedi.

2010 yılının Ekim ayında kurulan Sevgi Dostluk Özlem Buluşmaları Grubu üyeleri kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. 40 kişilik Bürokrat, Akademisyen ve İşadamlarından oluşan grubun Başkanlığını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Genel Koordinatörlüğünü ise Alper Tansel yapıyor. Vali Coş başkanlığında 15 günde bir düzenlenen toplantılarda, Adana, Türkiye ve Dünyada yaşanan güncel konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuluyor.

Tansel: “Çukurova Üniversitesi Bölgemiz İçin Bir Şans.”

Sevgi Dostluk Özlem Buluşmaları Grubu toplantısının bu ay ki ev sahibi Çukurova Üniversitesi’ydi. Ç.Ü. Kayıkhane’de düzenlenen yemeğin açılışında Genel Koordinatör Alper Tansel konuşmasına Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Sevgi muhabbeti kaynar yanan ocağımızda/ Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda/ Hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda/ Aslanlar, ceylanlar dosttur kucağımızda” dizeleriyle başladı. Çukurova Üniversitesi’nin bölge için büyük bir şans olduğunu belirten Tansel, “40.yılını kutlayan Üniversitemize nice 40. yıllar diliyoruz. Türkiye’de ve Dünyada göğsümüzü kabartan, dünya sıralamalarında kendine yer edinen ve bilim dünyasında bir ağırlığı olan Çukurova Üniversitesi’ne sahip olduğumuzdan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Kibar: “Dünya Üniversitesi Olma Hedefimize Emin Adımlarla İlerliyoruz.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Sevgi Dostluk Özlem Buluşmaları Grubu’nu, yeni çehresiyle hizmete başlayan Kayıkhane’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 20 bin dekar arazi üzerine kurulu Çukurova Üniversitesi’nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kibar şöyle konuştu;

“Çukurova Üniversitesi sahip olduğu 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile toplumun önemli sorunlarını ele alan ve çözümler üreten kimliği ile daha nice yıllarda burada varlığını sürdürmeye devam edecektir. Üniversitemizin çeşitli birimlerinde profesör, doçent ve yardımcı doçent olarak görev yapan 943 öğretim üyesi, 430 öğretim elemanı ve 692 araştırma görevlisi olmak üzere 2.065 akademik personelimiz görev yapmaktadır. Şu anda 13.044’ü ön lisans, 30.448’i lisans ve 5.033’ü ise lisansüstü olmak üzere toplam yaklaşık 48.500 öğrencimiz bulunmaktadır.

Çukurova Üniversitesi 140 Bin Mezun Verdi

 

Ayrıca, Üniversitemizde 342’si lisans, 177’si lisansüstü eğitim alan 570 kayıtlı uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Değişim programlarıyla gelenler eklendiğinde ise bu sayı 650’ye ulaşmaktadır. Üniversitemizden mezun öğrenci sayısı 140 bini aşmış bulunmaktadır. Üniversitemizde bulunan binalarımızın kapalı alanı 746.215 metrekareye ulaşmıştır. Yeni başlattığımız ve yatırım onayını aldığımız 24 projeyle birlikte kapalı alanımız 872.515 m2 olacaktır. Bünyesinden beş yeni üniversite çıkaran Çukurova Üniversitesi, bugün, yalnız merkez Balcalı kampüsünde değil, Adana ilinin dört bir köşesindeki 15 kampüsünde eğitim vermekte, ülkemize ve insanlığa hizmet etmektedir.”