“Seyhan’da kent kültürü yok ediliyor”

CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, 10 Kasım’da Karayusuflu köyünde yaşayan hemşehrileriyle buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümünde Seyhan’ın Karayusuflu köyündeki vatandaşlarla bir araya geldi. Seyhan’ın cadde ve mahallelerini tek tek gezen, birçok evde hemşehrileriyle sohbet toplantısı düzenleyen genç siyasetçi Soner Anafarta, Karayusuflu’ya giden ilk aday adayı oldu.


Muhtar Necati Sabuncu ve köylüler tarafından ilgiyle karşılanan Soner Anafarta’nın köylerini ilk ziyaret eden aday adayı olduğunu belirten vatandaşlar gönüllerinin Anafarta’dan yana olduğunu belirttiler. Gençlere destek vermenin önemiyle hareket ettiklerini kaydeden köylüler bir sonraki ziyaretinde Soner Anafarta’yı aday olarak burada görmek istediklerini belirttiler.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözüne inanarak yine Atatürk’ün ölüm günü olan 10 Kasım’da köylü hemşehrileriyle buluşmanın onurunu yaşadığını kaydeden Soner Anafarta, “Ata’mızı yad etmenin en güzel yolunun bu olduğuna inandım. Ulu önderimizin sözleri doğrultusunda sizlerin arasına katılmaktan onur duyuyorum” dedi.


Karayusuflu köylülerinin belde belediyesinin ellerinden alındığını, ihtiyar heyetinin dağıtıldığını, yıllarca emek verilerek sahip olunan belde araç ve gereçlerinin üzerine el konulduğunu belirten ve mevcut Seyhan Belediyesi’nin de köylüleri unuttuğunu kaydeden Anafarta, “Büyük sıkıntılar çektiğinizin farkındayız. Amacımız, dinamik bir belediye kurup hep beraber Seyhan’ı daha ihtişamlı ve yaşanabilir bir hale getirmektir. Biz Çukurovalılar geçmişi çok eskiye dayanan, tarım kültürüne ve ekonomisine sahip insanlarız ama maalesef mevcut hükümet üretmeyen neoliberal politikalarla tarımı ve tarım işçilerini bitirmeye yönelik yaklaşımlar içine girdi” dedi.


Seyhan Belediyesi’nin kentsel dönüşüm adı altında kent kültürünü yok ettiğine işaret eden Soner Anafarta, “AKP hükümeti, TOKİ ve mevcut Belediye Başkanı toplumun içine adeta bir kanser kitlesi yerleştiriyor. Bu kitlenin acısını koca koca binalar yükseldikçe ileride çekeceğiz. Bütün bu sorunların çözümü için projelerimiz ve bütün benliğimizle hazırız. Bir senedir sahada çalışıyoruz, halkımızla kucaklaşıyoruz ve tüm muhtarlarımızla devamlı iletişim halindeyiz. Projelerimizle ve çözümlerimizle öne çıktık. Seyhan ve Seyhanlı hemşehrilerimiz için açıkladığımız 14 ve açıklayacağımız 41 projemiz çok şükür ki halktan ilgi gördü. İnsana yatırım yapan projelerimiz ve ekibimizle birlikte halkın belediyesini kurup projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Soner Anafarta’nın samimi yaklaşımına sıcakkanlılıkla karşılık veren Karayusuflu halkı genç beyinlerin Seyhan’a, çiftçiye ve köylüye daha yararlı olacağına inandıklarını vurguladılar.