Seyhan'da şehitlerin adı yaşatılacak

Seyhan Belediyesi Meclisi'nin dün yapılan Kasım ayı oturumunda 15 Temmuz Şehitlerinden Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin isimlerinin 2000 Evler Mahallesi'ndeki bir sokağa verilmesi kararı alındı.

Komisyondan gelen raporun mecliste oylanması ile Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin isimlerinin yaşatılması kararı alınır iken meclis üyeleri bu karara oy birliği ile imza attılar. Öte yandan Havuzlubahçe Mahallesi’ndeki bir sokağa da Şehit Ufuk Keskin’in isminin verilmesi yönündeki konu gündeme geldi ve Başkan Zeydan Karalar, Havuzlubahçe’deki sokağın imarda kayıtlı olmaması nedeniyle bu sokağa ismin verilemeyeceğini ve dilekçe haricindeki başka bir sokağa Şehit Ufuk Keskin’in isminin verileceğini ifade etti.

MECLİS KOMİSYONLARI ŞAKA GİBİ!

Bu arada Seyhan Meclisi’nin ilgili komisyonlarının düzenli çalışmadığı ifade ediliyor. Ak Partili ve  CHP’li Meclis Üyeleri, komisyonlara katılması gereken meclis üyeleri ve idare temsilcilerin komisyon toplantılarına ilgi göstermediklerini belirtip ‘İş şakaya dönüştü. Komisyondan çıkan kararları mecliste oylayarak geri komisyona gönderiyoruz. Bu da doğru değil. Herkes görevini yapsın’ dediler. Başkan Zeydan Karalar ise konuya duyarlılık gösterip ‘Komisyonda madem katılım yok. O zaman toplantıyı erteleyerek düzenli toplanan gün karar alın. Böyle ciddiyetsizlik olmaz’ dedi.