Seyhan'dan hem sportif hem çevreci proje

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan’ı ilklerle tanıştırmaya devam ediyor. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önüne kurulan Buz Pisti’nde üç ayda 100 bin çocuk spor yapma imkânı bulacak.

Seyhan Belediyesi, çocuk ve gençler üzerinde geri dönüşüm bilincini aşılamak düşüncesiyle geliştirdiği proje kapsamında Buz Pisti’ni hizmete açtı. Proje kapsamında üç aylık dönemde kâğıt, plastik ve cam atık getiren çocuk ve gençler buz pistinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bu sayede hem çevreci hem de sportif proje Seyhan’da hizmete sunuldu. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Buz Pisti Projesi ile vatandaşlarda hem temiz çevre bilinci ve geri dönüşüm kavramını geliştirmenin amaçlandığını hem de bölgede pek bilinmeyen farklı bir spor branşının tanınmasının sağlanacağını bildirdi.

Seyhan Belediyesi’nin hem çevreci hem de sportif projesinin açılış törenine CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hem çevreci hem de sportif bu projesi ile ilgili şunları söyledi; “Temel belediyecilik görevlerimizi en mükemmel şekilde yerine getiriyoruz. Bu çalışmalarımızın vatandaşlarımızdan gördüğü takdir ve övgü sözleri bu gerçeği ortaya koyuyor. Temel hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirirken, sosyal ve sportif faaliyetlerle de Seyhan halkının yaşamlarını renklendirmenin gayreti içerisindeyiz. Her yaştan Seyhanlıya hitap edecek olan bu proje üç ay boyunca açık kalacak ve yaklaşık 100 bin çocuk ve gencimizin yararlanmasını sağlayacağız” dedi.