"Seyhan'ı yenileştirmeye talibim"

CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, ilçede turizmi canlandıracaklarını, istihdam projelerini hayata geçireceklerini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, "Vilayetin çocuğuyum, kütüğüm Seyhan'da ve Seyhanlı'ya hizmet etmek istiyorum" dedi.

Çalışmaları kapsamında Çamardı Eynelli Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Ağan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Soner Anafarta, "14 aylık aday adaylığı çalışmamda vatandaşların Seyhan'da genç başkan görme isteği bana büyük onur ve gurur veriyor. Herkesin desteğine ihtiyacım var ve hemşehrilerime layık olacağımın altını çiziyorum" diye konuştu.

Seyhan'da her yaşa hitap eden projeler hazırladığını dile getiren Soner Anafarta, "Geliri düşük Seyhan'da vatandaşların hizmetsizlik şikayeti var. Biz halimizden ve belediyeden memnunuz diyeni göremedik. Belediye başkanı halkın içinden biri olmadığı için Seyhan'da hizmet sorunu var. Belediyenin geliri-giderini saydam bir şekilde kontrol etme şansımız yok. Rutin belediyecilik hizmetleri dahi yapılmıyor" dedi.

Seyhan'ın kalbi konumundaki 5 Ocak Meydanı ile Taşköprü'ye kadar olan bölümün Türkiye ve dünya turizmine kazandırmanın önemine dikkati çeken Anafarta, şunları söyledi:

"Seyhan'ın tüm bölgelerini araştıracağız. Halkla birlikte proje hazırlayacağız. Avrupa Birliği hibe fonlarına başvuru yapacağız. Bu fonlardan yararlanacağız. Bu sayede vatandaşa yük bindirmeden gelir kaynağı elde edeceğiz hem de turizmi canlandıracağız. Seyhan nehri kenarına mesire ve cazibe alanları kuracağız. Böylelikle işsizliği yenmek için de büyük mücadele örneği sergileyeceğiz. Vakıflar, dernekler ve muhtarlarımızla ilgili belediye bünyesinde bir merkez kuracağız ve ilgili kişilerin sorunu tek merkezden çözeceğiz. Halkımızla hızlı iletişim kuracağız. Seyhan'da muhtarlarımızdan aldığımız şikayetler doğrultusunda mahalleler arası hizmet farklılıklarını ortadan kaldıracağız. Seyhan'da her bölge için ayrı ayrı strateji uygulayacağız."

Seyhan'da önümüzdeki 50 yılın kentsel dönüşüm projeleriyle şekilleneceğini dile getiren Anafarta, "Kentsel dönüşüme kâr amacı güden bir mantıkla bakmayacağız. Her tarafın taş yığınına dönmesine izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşümün sosyal ve psikolojik sonuçlarını da göz önüne alarak hareket edeceğiz. Gezdiğimiz yerlerde konuştuğumuz insanlara bu sorunları ve çözüm önerilerimizi çok iyi anlattık ancak bir tek Azim Öztürk'e anlatamadık. Halk için siyaset yapacağız. Gençliğime ve vizyonuma güveniyorum. Seyhan'ın yenileşmesine talibim. Seyhan'ın yenileşmesinin de genç ve önünde uzun yıllar olan bir belediye başkanıyla gerçekleşeceğine inanıyorum."

VATANDAŞLAR NELER SÖYLEDİ?

Toplantıya katılan Adana Semt Pazarcıları Odası Başkanı Ahmet Akçay ise "Memleketimize sahip çıkmak ve insanca yaşama hakkına sahip olmak zorundayız. Memlekete hizmet edecek pırlanta gibi insanları destekleriz. Seyhan'da hiç kimse bir başkasına öteki gözüyle bakmamalı" dedi.

Çamardı Eynelli Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sözcüsü Şükrü Kayaarsan da 400 üyesi bulunan derneğin hizmeti esas alan aday adaylarına kapısının açık olduğunu söyledi. Ziyareti için Anafarta'ya teşekkür eden ve başarılar dileyen Kayaarsan, "Samimiyetiniz bizi etkiledi. Herkesin insanca yaşama hakkına saygı duyulmalı. Umarım projeleriniz gerçekleşir" diye konuştu.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve toplu taşıma esnafı Eframi Özmert ise yol ve trafik sorununa dikkat çekti. Özmert, toplu taşıma esnafı olarak hem kendilerinin hem de vatandaşların trafikte büyük sıkıntı çektiğini sözlerine ekledi.