Seyhan İçin "El Ele Platformu" Kuruldu

Seyhan ilçesinde birlik ve beraberliğin sağlanması, Seyhan İlçesi'nin daha iyi yaşanabilir bir kent kültürünün oluşturulması yönünde, platform üyeleri 'Birlikte –El Ele' vererek Seyhan'ın nasıl daha güzelleştirecekleri ve kalkındıracakları konusunda bir araya geldi.

Seyhan İçin El Ele platformun kurulmasının ardından, platformun çalışmalı ve üyelerinin tanıtım konusunda iftar yemeği verildi.

Başçı, Allah’ın insanları en güzel biçimde yarattığına vurgu yaparak, “Allah, insana akıl, irfan, konuşma, yazma, sanat kabiliyeti, güzeli çirkinden, hayrı şerden ayırabilme özelliği gibi daha pek çok üstünlük verilmiştir” dedi.

Başçı, darbecilerin gasp ettikleri tankların namluları bombalarla, ellerindeki silahlar kurşunlarla, helikopterler ve uçaklar en öldürücü mühimmatlarla dolu olduğunu söyleyerek, “Peki, onların karşısına dikilen milletimizin neyi vardı? Milletimizin elinde çok daha etkili bir şey vardı, o silah da imanıydı. Önünde, arkasında, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönüp gitmeyi bir an bile aklından geçirmeyen, tam tersine bulduğu ilk fırsatta yeniden hainlerin üzerine yürüyen bu milleti kim durdurabilir? Hemen 3-4 metre ilerisine düşen kurşunlara aldırış etmeden yürüyen ve kendisine geri dön, yoksa öleceksin diyenlere; Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz diyen bir millete kim zincir vurabilir? Ülkemize yönelik saldırıların altın vuruşu mahiyetindeki 15 Temmuz darbe girişimi, tam tersine milletimizin ve devletimizin adeta yeniden dirilişine, yeniden şahlanışına vesile teşkil etmiştir. Başçı, Seyhan İçin El Ele diyerek çıktıkları yolda Seyhan’ın potansiyelinin, büyüklüğünün ve gücünün yanında, sorunlarının da farkında olduklarını belirterek, “Başçı konuşmasında şunları söyledi;

Daha sonra okunan Ezan-ı Şerif’in ardından açılan iftar programı karşılıklı fikir alış verişi ve birlik beraberliğin vurgulanması ile son buldu.