Seyhan Meclisi'nden ATO'ya ret, Büyükşehir Belediyesi'ne evet kararı

Adana Ticaret Odası'nın Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde hizmet amaçlı olarak kullanmak istediği bina yerine ait projeye Seyhan Belediyesi Meclisi ret kararı verirken, Büyükşehir Belediyesi'nin Gürselpaşa Mahallesi'ne yapmak istediği petrol istasyonu yerine evet kararı çıktı.

 

Adana Ticaret Odası’nın Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde hizmet amaçlı olarak kullanmak istediği bina yerine ait projeye Seyhan Belediyesi Meclisi ret kararı verirken, Büyükşehir Belediyesi’nin Gürselpaşa Mahallesi’ne yapmak istediği petrol istasyonu yerine evet kararı çıktı.

OY BİRLİĞİ İLE  RET

ATO’nun sunduğu Döşeme Mahallesi hudutlarında Sanayi Odası’nın mevcut binasının yanındaki arazide hizmet binası projesinin ana yola mesafesinin 10 metre olmasına karşı çıkan belediye meclisi, gelen teklifi idareye geri gönderdi. Emsal olarak aynı alana yakın binaların yola mesafesinin 15 metre olduğunu ve bunun dahi o tarihte yanlış yapılarak ruhsat verildiğini belirten meclis üyeleri, kanunen mesafenin 25 metrenin altında olamayacağını gerekçe gösterip oylamada ret oyu ile kabul etmemiş oldular. Madde ileriki tarihte komisyonlarda yeniden görüşülebilecek.

14 RET, 24 KABUL OYU

Öte yandan dün toplanan belediye meclisinde Büyükşehir Belediyesi’nin Gürselpaşa Mahallesi’ne yapmak istediği petrol istasyonu yeri de görüşüldü. Belediyelerin petrol istasyonu yaparak bunu kimlere nasıl satacağına endişe ile bakan Seyhan’ın Ak Partili, HDP’li ve CHP’den ise 1 meclis üyesi, Büyükşehir’in petrol istasyonu açma teklifine ret oyu kullandılar. CHP ve MHP’li meclis üyelerinin evet oyu ile bu teklif kabul edilmiş oldu. Oylamada 14 ret, 24 kabul oyu kullanıldı. Evet oyu veren CHP’liler Büyükşehir’deki işbirliğinin bozulmaması adına oy kullandıklarını ifade ettiler.