Seyhan Müftüsü Halil Uzun’a MHP’li Yüksel Evsen’den tepki

Öğrencilerin yaptığı kermeslerden elde edilen gelirle kendisine 2014 model makam aracı aldıran Seyhan Müftüsü Halil Uzun’a MHP’li Yüksel Evsen’den tepki geldi. MHP Sarıçam Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Evsen yaptığı açıklamada müftünün akıl tutulması yaşadığını savundu.

MHP Sarıçam Aday Adayı Yüksel Evsen kermes gelirleriyle makam aracı aldıran Seyhan Müftüsü Halil Uzun hakkında açıklama yaptı. Çok sert ifadelerin yer aldığı açıklamada Evsen müftüyü aracı iade etmeye ve Adanalılardan özür dilemeye davet etti.

MHP Sarıçam Aday Adayı Yüksel Evsen yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Seyhan müftüsünün düzenlenen kermes gelirleriyle kendisine 2014 model otomatik vites Toyota marka makam aracı aldırmasının utancını yaşıyoruz. Bizler bu durumdan utanırken müftümüz ise pişkinliğe devam ediyor.

Siz öğrencilere gece gündüz demeden kermes yaptıracaksınız. Annelerimizin el emeği göz nuru ürünlerini bu kermeslerde satılacak. Milletimiz ‘Hayır kurumlarına, camii inşatlarına, Kur’an kurslarına gidiyordur’ diyerek 2 yerine 5 vererek bu ürünleri alacak ama tutup bu paralarla kendinize makam aracı aldıracaksınız. Bir insan, adil bir yönetici bunun utancını yaşaması gerekirken, müftümüz akıl tutulması yaşıyor ve pişkinliğe devam ediyor.

KERMES GELİRİYLE MAKAM ARACI ALMAK CAİZ MİDİR?

Haberin Adana medyasında yer almasından sonra müftü bey açıklama yapıyor ve diyor ki ‘Haberde yanlış anlaşılma var. Ben 2 yıllık kermeslerin geliriyle değil, 1 kermesin geliriyle makam aracı aldım’ Müftünün özrü, kabahatinden büyük.

Sayın Seyhan Müftüsü Halil Uzun! Kaç tane kermesin geliriyle makam aracı aldığınızın ne önemi var? Önemli olan bindiğiniz 2014 model lüks makam aracının kermes gelirleriyle alınıp alınmadığıdır.

Bu kermesleri yapan öğrencilerin elde edilen gelirle size makam aracı alınacağından haberleri var mıydı? Elleriyle soğuk havalarda sıkmalar yapan, sarmalar, dolmalar yapan ve bunu vatan-millet hayrına satan annelerimizin bu gelirle size makam aracı alınacağından haberleri var mıydı? Eşlerini, çocuklarını bu kermeslere gönderen babaların elde edilen gelirle size makam aracı alınacağından haberleri var mıydı? Kermes geliriyle makam aracı alınması caiz midir?

Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır sayın müftü? Sizde hiç izan, mantık, vicdan ve Allah korkusu yok mu?

OTO GALERİCİ MİSİN, SEYHAN MÜFTÜSÜ MÜ?

Müftü Halil Uzun yaptığı açıklamada ‘Makam aracını ben istemedim, öğreticilerimiz 2 yıldır ısrar ediyorlardı, aldık’ diyor. Benim anmalamadığım öğreticiler sizin bineceğiniz makam aracı için neden ısrar etsinler? Öğrenciler neden ısrarla size makam aracı almak istesinler. Bu makam aracını bir şekilde alıp, sayın Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş’a verdirtmek size göre olayın normalleşmesi midir? Sayın Valimiz Coş’a bu arabanın öğrencilerin düzenlediği kermeslerin geliriyle alındığını söylediniz mi, yoksa bu acı gerçeği sakladınız mı?

Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ki aldırdığınız makam aracının fotoğraflarını marifetmiş gibi boy boy yayınlıyorsunuz! Seyhan Müftülüğünün www.seyhanmuftulugu.gov.tr adresinde size alınan aracın fotoğrafları boy boy yayınlanıyor. Oto galerici misiniz, Seyhan Müftüsü müsünüz? Bu durumdan açıkçası ben utandım, peki ya siz sayın Müftü?

SORUŞTURMA BAŞLATILMALI, ARAÇ İADE EDİLMELİ

Buradan devletimizin yöneticilerine sesleniyorum. BSeyhan Müftüsü hakkında bir an once inceleme başlatılması lazım. Kafalardaki soru işaretleri giderilmeli, soruşturma bitene kadar kendisi derhal açığa alınmalıdır. Müftü Adanalılardan, kermes yapan öğrencilerden, kermese katılan ailelerden ve bağışta bulunan hemşerilerimizden derhal özür dilemelidir. Kermes gelirleriyle alınan makam aracı iade edilmeli, satılıp parası Kur’an Kurslarında kullanılmalıdır. Adana valimiz sayın Hüseyin Avni Coş’un olaya el koymasını bekliyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum. “