Sezer, ''Memur kazandı''

Hükümet ile masaya oturarak memur ile memur emeklilerine yansıyacak olan zamları görüşen Memur-Sen'in Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüşmelerden çıkan sonuçları değerlendirdi.

- Hükümet ile masaya oturarak memur ile memur emeklilerine yansıyacak olan zamları görüşen Memur-Sen’in Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüşmelerden çıkan sonuçları değerlendirdi.
Başkan Sezer, ‘Müzakere ettik, mücadele ettik. Memur kazandı’ diyerek özetlediği gelişmeleri aktarırken memurların kazanmasının yanında bundan sonra sendika üyelerinin de kazanacağına işaret edip sendikalı üye ile sendikasız üye arasındaki farkları anlattı.
Yüzde 26 oranındaki zammın bir kazanım olduğunu, 4 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin aldığı zam oranının bundan önce yapılan 5 toplu sözleşmeden çok daha kazanım getirdiğine işaret eden Sezer, “Toplu sözleşme primi ilk kez memura uygulanıyor. Sendikalı memur 3 ayda bir 400 lira ek ücret alacak. Sendikasız memur ise 135 lira alacak. Sendikaya üye olmak artık ayrıcalık getiriyor. Yüzde 1 oranındaki sendikalılaşma kıstasını da dernekler tarafından kurulan sendikaların artık kendilerine iyi bir rota çizmelerini de temin edecektir” dedi.
Son sözleşmenin öğretmenlere de iyileştirme getirdiğini belirten Mehmet Sezer, ara sınıf öğretmenlerine ayda 170 lira ek ders ücreti, sınıf öğretmenlerine de yine haftada 8 saat olmak koşulu ile 170 lira ek ders ücreti kazanımı getirdiğini söyledi. Bu kazanım ile adaletsizliğinde önüne geçildiğini ifade etti.
Bu arada diğer sendikaların kendilerine yönelik eleştirilerini de değerlendiren Başkan Mehmet Sezer, ‘Kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş’ diyerek özetledi.