Siber dolandırıcılık operasyonu: 28 gözaltı

İzmir merkezli soruşturma kapsamında 9 ilde Sibergöz-18 operasyonu yapıldı.

Dokuz ilde yapılan operasyonlarda, "sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları belirtilen 28 kişi gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sibergöz-18 adı altında dokuz ilde yapılan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Buna göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Samsun, Iğdır, Edirne, Van ve Trabzon’da eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. 

Operasyonlarda "internet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları belirtinen 28 kişi gözaltına alındı 

Bu kişileri, Türkiye çapında faaliyet gösteren iki araç kiralama şirketinin internet sitelerini taklitlerini kurarak "oltalama" yöntemiyle "araç kiralama adı altında" banka hesaplarına para gönderilmesini sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin, daha sonra da kapora bedeli, sigorta bedeli, kasko poliçesi, kasko teminatı, kaza bedeli, cayma bedeli, provizyon ücreti gibi bahanelerle para isteyerek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. (ajansbizim)

Türkiye internet kasko