ŞİMŞEK ALTYAPIYA ÖNEM VERECEK

Adana Demirspor'da Temnik Direktör Giray Bulak ile yepyeni bir döneme başlıyor. Mavi Şimşeklerde artık pahalı ve çok sayıda transfer yerine alt yapıya ağırlık verilen dönem başlayacak.

Katıldığı bir radyo programında soruları yanıtlayan Giray Bulak, Adana Demirspor'da altyapıya önem verileceğini belirterek, kulübü 33 milyon liralık borca sürükleyen eskinin transfer politikalarını da inceden inceye eleştirdi. Bulak, "Her sezon 20 oyuncu alıp, 20 oyuncu göndermenin maliyetini dünyada hiç bir kulüp kaldıramaz. Bugün dünyanın en büyük kulüplerine bakıldığında Barcelona, Real Madit bile her sezon altyapısından 4- 5 oyuncuyu kadrosuna dahil edebiliyor. Türkiye'de de artık altyapı önem kazanmaya başladı" diye konuştu.

ADANA DEMİRPOR ALTYAPIDA LİDERDİ

Giray Bulak, "Eskiden altyapı denilince Adana Demirspor, Sakaryaspor, Göztepe, Kocaelispor, Adanaspor vb takımlar vardı ve Adana Demirspor bu konuda lider takımdı. Adanaspor'dan bile önce gelirdi. Yetiştirdiği oyuncular üst seviyedeydi. Adan Demirspor'da bu sezon altyapıya önem vereceğiz" şeklinde konuştu.