Şimşek evinde coşuyor

Spor Toto Süper Lig'de üst sıraları hedefleyen Adana Demirspor sahasında yaptığı maçlarda adeta gol olup yağıyor. Mavi-lacivertliler son 2 lig maçında rakip filelere tam 9 gol bıraktı.

Spor Toto Süper Lig’de  üst sıraları hedefleyen Adana Demirspor sahasında yaptığı maçlarda adeta gol olup yağıyor. Mavi-lacivertliler son 2 lig maçında rakip filelere tam 9 gol bıraktı.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Talha Öztürk, Adana Demirspor-Ankaragücü maçının analizini yaptı.  Süper Lig tarihinde Ankaragücü ile 27. Maçına çıkan Adana Demirspor, rakibine ilk kez 3 gol atma başarısı gösterdi.

Süper Lig'de Ankaragücü ile son maçını 5 Mart 1995 tarihinde oynayan ve sahadan 3-2' lik mağlubiyetle ayrılan Adana Demirspor, rakibine karşı Süper Lig'de 8 maç aradan sonra galip geldi (son galibiyet 29 Mayıs 1988).

Bu sezon Trabzonspor ile birlikte evinde mağlubiyet yaşamayan iki takımdan birisi olan ve evinde üst üste 3. galibiyetini alan Adana Demirspor, evinde oynadığı maçların hiçbirinde ilk yarıyı geride kapatmadı.

Adana Demirspor, bu sezon rakibine en fazla şut (25) ve isabetli şut (11) izni verdiği maçını oynarken, Ankaragücü  ise Adana Demirspor'a karşı Başakşehir'in ardından (2.07) en yüksek gol beklentisine ulaşan ekip oldu (2.05).

Adana Demirspor bu sezon evinde oynadığı maçlarda en az ikili mücadele kazandığı (35) maçını oynarken, Ankaragücü ise Adana Demirspor'a karşı deplasmanda en az ikili mücadele kazanan (37) takım oldu.

Adana Demirspor'da bu sezon Svensson ile birlikte tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan iki oyuncudan birisi olan Ertaç Özbir, kariyerinde bir maçta en fazla kurtarış yaptığı maçını geride bıraktı (10).

Karagümrük maçında attığı 2 gol ile maçı kazandıran ve Ankaragücü karşısında da gol sevinci yaşayan Emre Akbaba, 13 Mart 2022 tarihinden bu yana gol veya asist yaptığı 11 maçta takımı mağlubiyet yaşamadı.

Adana Demirspor, Belhanda'nın süre almadığı 2 maçı ve sonradan oyuna girdiği 1 maçı kazanırken, Belhanda'nın 11 başladığı 15 maçta sahadan 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile ayrıldı.

Adana Demirspor, Yusuf Sarı'nın ligde gol veya asist yaptığı 4 maçın tümünü kazandı.

Evinde oynadığı son 2 lig maçında 9 gol sevinci yaşayan Adana Demirspor, bu 9 golün 8'ini 2. yarıda buldu.

Bu sezon Süper Lig'de attığı 36 golün 23'ünü (%63.88) ikinci yarıda bulan Adana Demirspor, rakiplerinin bulduğu 19 golün ise 12'sini (%63.15) ikinci yarıda kalesinde gördü.

Süper Lig'de bu sezon ilk golü bulduğu 11 maçta mağlubiyet yaşamayan Adana Demirspor (9 galibiyet, 2 beraberlik), evinde oynadığı maçlarda ilk golü bulduğu 6 maçın tamamını kazanırken, deplasmanda ise ilk golü bulduğu 5 maçtan 3 galibiyet 2 beraberlikle ayrıldı. Ayrıca Adana Demirspor, ilk golü yediği 5 maçta ise galibiyet yaşamadı (3 mağlubiyet, 2 beraberlik).

Vincenzo Montella önderliğinde Adana Demirspor, Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak %75 galibiyet ortalaması yakaladı. Ayrıca Adana Demirspor, Vincenzo Montella' nın teknik direktörlüğü süresince evinde oynadığı 25 maçta 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak %60 galibiyet ortalaması yakalamayı başardı.

demirspor