Şimşek play-off hedefinden uzaklaştı

TFF 1. Lig'de sezona ''şampiyonluk'' umuduyla başlayan ancak beklenmedik smkorlar karşısında bu hedefinden uzaklaşan Adana Demirspor, son şans olarak gördüğü Balıkesirspor maçından puansız ayrılınca play-off hedefinden de uzaklaşmaya başladı.

TFF 1. Lig’de sezona ‘’şampiyonluk’’ umuduyla başlayan ancak beklenmedik smkorlar karşısında bu hedefinden uzaklaşan Adana Demirspor, son şans olarak gördüğü Balıkesirspor maçından puansız ayrılınca play-off hedefinden de uzaklaşmaya başladı.

Adana Demirspor’u yıkan golleri eski futbolcuları Burak Çalık ve Abdulkadir Özgen attı. Bir gol, bir asistle oynayan Burak maça damgasını vurdu.

5 Ocak Fatih Terim Stadı’ndaki müsabakaya hızlı ve baskılı başlayan ev sahibi Adana Demirspor’du. Baskılı oynamasına karşın Adana Demirspor bu dakikalarda fazla pozisyon üretemedi.  İlk 20 dakikadaki baskıyı atlatan Balıkesirspor yavaş yavaş Adana Demirspor ceza sahası içerisinde etkili olmaya başladı ve 35. Dakikada 1-0 öne geçti.

İlk yarının son dakikalarında Adana Demirspor kazandığı penaltı ile Pote’nin ayağından eşitliği yakaladı. İkinci yarıda maç Adana Demirspor’un baskısı altında geçmesine karşın ev sahibi takım gol bulamayınca, Balıkesirspor Abdulkadir Özgen’in ayağından ikinci golü buldu ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Adana Demirspor, son şans olarak gördüğü Balıkesirspor maçından puansız ayrılınca play-off hedefinden de bir hayli uzaklaşmış oldu. Mavi-lacivertlilerin play-off’a kalması rakiplerinin puan kaybetmesine kaldı.

İpekoğlu umutlu

Teknik Direktör Engin İpekoğlu maç sonu değerlendirmesinde ”Balıkesirspor gibi bir takıma 8-9 pozisyona giriyorsanız atmamız lazımdı’’ dedi.

Rakip takımın 3 pozisyona girdiğini ve bunların 2’sini değerlendirdiğini anlatan İpekoğlu, ‘’Biz son vuruşlarda beceriksizdik. Play-off şansımız matematiksel olarak devam ettiği müddetçe devam edeceğiz ama şansınız bu maçtan sonra zorlaştı. Taraftarın üzüntüsünü anlıyoruz, ama futbolun içinde galibiyetler de mağlubiyetler de var. Bugün ki oyun bana umut verdi’’ diye konuştu.