ŞİMŞEK'TE ADAY BOLLUĞU

Hasan Şaş olayını kapatan Adana Demirspor'da yeni teknik direktör arayışları yoğunlaşırken, 4 ismin öne çıkmaya başladı.

Adana Demirspor'da yeni teknik direktör konusunda ince elenip sık dokunuyor. Mavi Lacivertli takımın eski futbolcusu Hasan Şaş ile yapılan görüşmenin, yardımcılarının istediği para yüzünden tıkanan ve Hasan Şaş defterini tamamen kapatan yönetim diğer alternatifleri değerlendirmeye başladı.

Başkan Gökoğlu ve transfer komitesinin, teknik direktör konusunda yanlış tercih yapmamak için işi sıkı tuttuğu bildiriliyor.  Alternatif isimleri tek tek masaya yatıran Başkan Gökoğlu ve transfer komitesi, adayların artıları ve eksilerini bir matematikçi hassaslığıyla değerlendiriyor.

4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Değerlendirmeler sonunda teknik direktör konusunda Adana Demirspor'un eski teknik direktörlerinden Mustafa Uğur, Giray Bulak, Yalçın Koşukavak ve Hüseyin Kalpar üzerinde durulduğu öne sürülüyor.

Mustafa Uğur'un geçmişte Adana Demirspor'da başarılı olması ve PTT 1. Ligi'ni iyi tanıması nedeniyle bir adım önde olduğ, ancak, Uğur'un geçtiğimiz sezonun son 5 haftasında başına geçtiği Bandırmaspor ile sözleşme yenilediği haberleri yönetimi düşündürüyor.

Yalçın Koşukavak'ın Göztepe, Karşıyaka, Manisaspor ve Şanlıurfaspor'da antrenör olarak görev yaptıktan sonra teknik direktörlüğünü üstlendiği İstanbulspor'u kısıtlı olanaklara karşın, iki sezonda önce 2. Lig'e, bu yıl da PTT 1. Ligi'ne taşıması, teklif götürülecek adaylar arasında şansını arttırıyor. Yalçın Koşukavak, takımını şampiyon yaptıktan sonra 2 Haziran'da İstanbulspor ile olan sözleşmesini feshetti.

Teknik Direktörlük için adı geçen bir başka isim ise Giray Bulak. Ancak, deneyimli hocanın, en son Mersin İdmanyurdu'nda görev yapması ve 8. Mart 2013 tarihinden bu yana takım çalıştırmaması Adana Demirspor yönetimi tarafından handikap olarak görülüyor.

Hüseyin Kalpar'ın Alanyaspor'dan ayrıldıktan sonra başına geçtiği ve ligde tutunması sağladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 31 Mayıs 2019 tarihine kadar sözleşmesinin olması ise, Adana Demirspor'un Kalpar'a teslimini hemen hemen olanaksız kılıyor.